Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Borg&Owilli mer än tredubblar sin omsättning

Publicerad: 13 juli 2018, 14:13

Foto: Andreas Elgstrand

Det senaste bosklutet visar på en enorm förändring omsättningsmässigt. Jämfört med 2016 har man mer än tredubblat sin omsättning. Byrån visar även upp en god vinstmarginal.


Ämnen i artikeln:

BokslutVeckans AffärerB2B

Contentbyrån Borg&Owilli kan fortfarande klassas som en ny och färsk sådan. 2016 kom bolagets allra första bokslut och visade upp en omsättning på knappt 17 miljoner. I en tidigare intervju med Resumé sa grundaren Mikael Owilli att man för det andra året räknade med att ha tredubblat omsättningen.

Nu visar det nya bokslutet att Borg&Owilli levererat och lyckats med att tredubbla sin omsättning. Med fyra månader förlängt räkenskapsår ligger den nya siffran på strax över 60 miljoner. Precis som många andra delar av contentbranschen är företaget välmående och visar även upp en god vinstmarginal på 21,95 procent. Förra året låg dock vinstmarginalen ännu högre med 31,55 procent.

Borg&Owilli har riktat in sig mot kunder som jobbar inom B2B och består av delarna Borg&Owilli Agency och Borg&Owilli Media. Agency-delen är en renodlad produktionsverksamhet där de bland annat gör rörlig bild och artikelserier. Borg&Owilli Media står sedan för sälj och distributionslösningar.

Bland annat har man ett säljavtal gällande digitala nativeannonser med Veckans Affärer, VA Finans och Business Insider Nordic.

– Vad som fick oss intresserade från början var insikten att alla varumärken eller produkter har en historia att berätta bara man ställer de rätta frågorna. Problemet med många företag är att de inte har någon koll på vad deras målgrupp tycker är intressant, trots all data som finns tillgänglig jobbar fortfarande man utifrån magkänsla. Som företag måste man ställa sig frågan vad som gör ens varumärke eller produkt unikt. Börjar man med det kan man förhoppningsvis utforma värdeskapande innehåll som faktiskt är relevant, har Mikael Owilli tidigare sagt till Resumé.

Läs mer: Helgintervju med Mikael Owilli.  

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

BokslutVeckans AffärerB2B

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.