Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Börja inte jobba där”

Publicerad: 30 juli 2010, 09:29

Den förre bildredaktören på nöjestidningen "Buss på Stockholm", Fredrik Arvedal, är frustrerad och arg. Utbetalningen av hans a-kassa har närmare halverats på grund av konflikten med den uteblivna månadslönen från medieföretaget Sales Unlimited AB som drivs av medieentreprenören Richard Flinck. – Det var droppen, nu vill jag varna andra, säger Fredrik Arvedal.


Ämnen i artikeln:

Richard Flinck

Fredrik Alvedal, fd. bildredaktör på "Buss på Stockholm" som nu stämmer Richard Flinck. Foto: Lilian Andersson.

Resume.se har tidigare skrivit om konflikten mellan Richard Flinck och flera tidigare anställda och frilansare som stämt honom för utebliven lön. De har anonymt berättat om problemen med att få betalt av sin arbetsgivare. En del har varit uppriktigt rädda för Flinck och befarat att deras redogörelser ska få obehagliga följder.

Ändå väljer Fredrik Arvedal att träda fram med namn och bild, han vill visa på vad konsekvenserna blir för vissa som anlitats av Richard Flinck som i hans ögon är en skojare som branschen borde slippa.

Richard Flincks företag Sales Unlimited Sales Works in Sweden AB annonserar nu efter nya skribenter via Arbetsförmedlingens platsbank på nätet, de ska ansvara för det lokala materialet i en nöjestidning som ska etableras i Göteborg. Företaget söker enligt annonsen en prestigelös person van vid att arbeta i ett högt tempo, någon med mycket eftertanke och stor noggrannhet.

– Börja inte jobba där, uppmanar Fredrik Arvedal. Det är inte säkert att du får någon lön.

Han vill varna andra i branschen eftersom han inte vill att de ska hamna i samma ekonomiska situation som han själv på grund av konflikten med företaget. Droppen kom då beskedet om a-kasseutbetalningen anlände i veckan. Då blev han riktigt arg.

– Jag får 4000 kronor lägre i ersättning på grund av de nya a-kassereglerna som säger att man måste bevisa att man haft jobb och inkomst.

Eftersom a-kasseersättningen är så pass låg är 4000 kronor mycket i sammanhanget, förklarar han.

Fredrik Arvedal var anställd som bildredaktör på tidningen mellan december och maj. Han trivdes på jobbet med kollegerna.

-– Idén med en turisttidning på bussar är klockren, det var synd att det föll på en dålig ledning.

Han sa upp sig från företaget den 4 juli då arbetsgivaren inte betalat ut hans lön från och med maj.

– Enligt Richard Flinck berodde det på likviditetsbrist i företaget, flera anställda drabbades.

Något som nu alltså får återverkningar på hans a-kasseersättning. Fredrik Arvedal tvingas låna ihop pengar för att ha råd att betala hyran. Eftersom Richard Flinck aldrig dyker upp på förhandlingarna i tingsrätten, han är stämd av flera tidigare anställda bland annat Fredrik Arvedal för utebliven lön, försenas möjligheterna till ekonomisk ersättning.

– Jag kan få tillbaka pengar, men först senare i höst, säger Fredrik Alvedal.

Resume.se har i veckan sökt Richard Flinck vid flera tillfällen för en kommentar. Han meddelar att han befinner sig utomlands och har svårt att bemöta kritiken då han har svårt att få tillgång till en internetuppkoppling.

På Sales Unlimiteds kontor svarar ingen i telefon.

Resume.se återkommer därför med hans genmäle så snart det är möjligt.

Richard Flinck har tidigare förklarat att företaget har en "akut likviditetskris sedan några månader" och att organisationen har "presterat dåligt". De intäkter som kommer in går till löpande kostnader som hyra, telefon och lön till den personal som jobbar kvar.

– Vi betalar ut lön i den takt pengar kommer in, har han sagt.

Lilian Andersson

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Richard Flinck

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.