Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Börsen tror på Vivendi

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Affären mellan USA Networks och Vivendi Universal togs emot väl av Wall Street. En ovanlig situation för Vivendis ordförande och starke man, fransmannen Jean-Marie Messier. Tidigare har hans förvärv mottagits med skepsis av aktiemarknaden.


Igår, måndag, tillkännagavs att Vivendi köper USA Networks kabel-tv-del för motsvarande 113 miljarder kronor i aktier och andra finansiella förbindelser. Affären är Jean-MarieMessiers fjärde - och hittills största - förvärv på den amerikanska marknaden sedan fusionen med Universals ägare Seagram ifjol.Den stora skillnaden den här gången är att Wall Street tycks acceptera fransmannens vision. Under måndagen steg aktierna i Vivendi Universal med sju procent, rapporterar Financial Times.Till tidningen säger Messier att affären är den "mest komplexa uppgörelse han någonsin förhandlat fram", och att koncernen nu räknar med att så mycket som 40 procent av medieintäkterna kommer att härröra från den amerikanska marknaden.

Robert Svensson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.