Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Bra för tv om Frölunda vinner"

Publicerad: 3 mars 2009, 09:03

Lottningen i slutspelet i Elitserien föll ut till Kanal9:s och Kanal5:s belåtenhet. – Det verkar bli ett jämnt och långt finalspel, bedömer Lars Beckung, programdirektör.


Lars Beckung kan ta både ta och ge en tackling.

Slutspelet i Eliserien blir rejäl vitamininjektion för Kanal9:s och Kanal5:s tittarsiffror i vår.
– Vår första match blir Färjestad mot Brynäs, men den stora överraskningen stod ändå Frölunda för som valde Luleå som motståndare. Det verkar som det blir en jämn serie, vilket ger oss fler matcher, säger Lars Beckung.

Förra året såg i snitt drygt 200 000 tittare matcherna i Kanal9, vilket är dubbelt så många som följer kanalens mest populära serier. Finalen i Kanal5 såg av drygt en miljon tittare.

Kanal9 har haft delar av slutspelet sedan kanalen startade för ett par år sedan och har varit den största tittarmagneten i kanalens korta historia.
– Slutspelet är den stora tältpinnen för Kanal9 i vår. Sport lockar alltid en bred publik till en kanal, säger Lars Beckung.

Kanal9 och Kanal5 har kvar rättigheterna till ishockeyslutspelet till och med 2010. TV4:s köp av Canal plus förra sommaren påverkar inte.
Kanal9 och Kanal5 och Canal Plus får förhandla om vilka matcher som ska sändas i respektive kanal fram till finalen, som Kanal5 sänder.

Vilket lag tror du vinner?

– Jag satsar alla mina pengar på att Frölunda vinner. Det är bra även ur ett tv-perspektiv eftersom det är ett storstadslag.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.