Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bringéus får sparken från P&G

Publicerad: 4 mars 2008, 08:45

Axel Bringéus har lämnat sitt jobb som assistant brand manager på Procter & Gamble. I ett sista inlägg på bloggen förklarar han att inte hyser några högerextrema åsikter och att det endast var ett utslag av provokativ humor som missuppfattades.


Läs mer:

- Reklamchef på P&G: Slå in skallarna på vidriga arbetarkräk

- P&G startar utredning

I går kväll öppnade Axel Bringéus sin blogg och lade upp ett förklarande inlägg efter att hans arbetsgivare gått i taket på grund av vad han tidigare skrivit på bloggen. Han har nu lämnat sin tjänst på P&G och söker nytt jobb.

”Jag förstår också att inte alla (om än de flesta) förstår min form av provokativ humor” skriver Bringéus och fortsätter:

”Vad jag dock tycker är mycket olustigt är att det antyds att jag skulle ha högerextrema åsikter. Med min bakgrund är det svårt att ha det. Jag är uppvuxen i en rad olika länder och flyttade till Sverige först som 15åring och kände mig under lång tid mycket främmande i Sverige.

För att förtydliga har jag heller inget emot Frankrike, min flickvän (som är kinesiska) bor där och jag vistas mer än gärna i landet.

Jag tycker inte det minsta illa om flygplatsarbetare och är väl medveten om orsakerna bakom Orlystrejken men ansåg att det blev mer läsvärt att skriva det som jag skrev.

Gjort är gjort och kommer aldrig mer igen som det brukar heta”
.

Resume.se har sökt Axel Bringéus. På P&G säger Cecilia Udekwu, presschef, att hon inte vill kommentera ärendet.

– Av respekt för individen har vi aldrig några kommentarer i sådana här ärenden, säger hon.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.