Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bukowskis värvar Storåkers

Publicerad: 9 oktober 2009, 08:53

McCann-chefen Michael Storåkers knyts till Bukowskis. Han tar plats i både ledningen och styrelse i auktionshuset. Det skriver Dagens Industri.


Ämnen i artikeln:

Michael StoråkersBukowskis

Michael Storåkers, ny i Bukowskis styrelse

2008 blev ett tufft år för Bukowskis, som redovisade en förlust. Lågkonjunkturen är självklart en av orsakerna. Nya styrelseledamoten Lukas Lundin till Dagens Industri:
– Det sista man köper om man har svårt med pengar är tavlor eller antika möbler.

Oljefamiljen Lundin får nu ett allt starkare grepp över auktionshuset. Sedan tidigare är Eva Lundin ordförande i bolaget. Nu stannar hon i styrelsen, men lämnar över klubban till sonen Ian, som också är ny i styrelsen.

Men den som får störst ansvar för att vända Bukowskis är McCann-chefen Michael Storåker. Han tar också plats i styrelsen. Efter årsskiftet tar han plats i ledningsgruppen. Men redan nu jobbar han med att ta fram en ny affärsplan för verksamheten. Den ska sedan läggas fram på styrelsemötet den 23:e november, enligt Dagens Industri.
– Jag har dragit ner antalet styrelseuppdrag i år bland annat ordförandeskapet i Pysslingen, ledamot i Skönhetsrådet och ledamot i Beckmans Designhögskola, i Bukowskis kommer jag vara ledamot i styrelsen med ansvar för affärsplaneringen ihop med ledningen, inget annat. Det ska bli fantastiskt kul. Min arbete är även fortsatt koncernchef McCann Nordic  AB med fokus på gruppens kunder, säger Michael Storåkers.

Michael Storåkers har ett stort konstintresse. Byrån som bär hans har Moderna Muséet på kundlistan.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Michael StoråkersBukowskis

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.