Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Burson Marsteller skär ner

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Burson Marsteller är det senaste offret för lågkonjunkturen i pr-branschen. För att klara sig i de tuffa tiderna kommer man att minska personalstyrkan från 26 till 23 personer.


- Orsaken är att det är segt på marknaden. Vi ser inte vändningen som vi och all andra väntat på under hösten. Vi har fler amerikanska klienter än våra konkurrenter och de håller igen, säger Pål Marius Jebsen, vd på Burson Marsteller.Burson Marsteller gjorde förra året en vinst på en dryg miljon kronor. Utan jämförelsestörande poster hade dock negativt resultatet varit negativt. Och de tuffa tiderna har fortsatt även under 2002. Nu resulterar det i att man tvingas säga upp några juniora konsulter.- Vi mår bra, men vi kunde må bättre. Det är alltid tufft att säga upp medarbetare, säger Pål Marius Jebsen.- Vi tjänar pengar men inte så mycket som vi ska tjäna.Hur mycket ska ni tjäna?

- Vi ska ha en omsättning på 30 miljoner kronor i år och det blir det tufft att nå.

Henrik Axelsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.