onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Business Sweden startar nyhetsprogram

Publicerad: 29 september 2022, 11:38

Programledaren Charlotte Rylme, Business Sweden.

Business Sweden lanserar ett eget nyhetsprogram för att föra fram affärsperspektiv runtom i världen. Första avsnittet handlar om Kina.

Ämnen i artikeln:

Nyheter

R

Redaktionen

red@resume.se


Business Sweden ägs av staten och det privata näringslivet, och är en organisation som hjälper svenska företag öka sin globala försäljning och internationella företag investera och expandera i Sverige. Nu har man lanserat ett eget nyhetsprogram, riktat mot just aktörer i Sveriges affärsvärld. Business Sweden News kommer bjuda in experter och analytiker för att prata om trender och affärsvillkor på både globala och lokala marknader.

– I en tid då osäkerheten är större än på länge med snabb utveckling inom geopolitik, ekonomi, klimat och teknik, vill vi erbjuda svenska företag vår expertis. Tillsammans med andra aktörer kommer vi att fördjupa oss i olika frågor som påverkar svenska företags framgångar i utlandet och Sveriges möjligheter i en allt hårdare konkurrens om investeringar, säger Jan Larsson, vd på Business Sweden.

Det första avsnittet fokuserar på Kina, och fyra experter medvarker i programmet. Vart är landet på väg, efter fortsatta nedstängningar, geopolitisk spänning och ökande produktionskostnader? 

– Vi har läst mycket om Kina den senaste tiden i nyheterna men affärsperspektivet hamnar ibland i skymundan. Här blir det mycket intressant att höra från våra inbjudna gäster. Vår förhoppning är att kunna hjälpa företagen navigera den komplexa verkligheten som karakteriserar global handel i dag, säger Jan Larsson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev