Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Bybabba satsar på karriärdag

Publicerad: 1 augusti 2019, 07:50

Babba C Riveras byrå bybabba öppnade nyligen i Sverige. Nu tar man det amerikanska konceptet "Career day" till Sverige i ett försök att inspirera framtidens ledare och opinionsbildare.


Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Ursprungligen handlar "career day" oftast om tidigare elever som besöker sin gamla skola för att berätta om sitt yrkesliv och karriärval. Begreppet har sedan dess vidgats och används nu om allsköns karriärinspiration.

De senaste åren har Babba C Riveras, tidigare Canales, varumärkesbyrå bybabba anordnat "Career day" i New York, ett koncept byrån nu tar till Sverige. Precis som i New York kommer dagarna att ledas av Babba C Rivera. Huvudsponsor för dagen är Gant.

– Med Career Day vill vi lyfta fram de som sakta men säkert skriver om normen för vad en karriär kan vara, samtidigt som vi hoppas inspirera nästa våg av innovatörer. Kanske kan Career Day bybabba vara dagen som blir någons startpunkt. Kanske är det på just Career Day som någon upptäcker något nytt — ett nytt sätt att ta sig fram, en ny möjlighet. Kanske blir den 14 augusti dagen som någon kan se tillbaka på i framtiden som startpunkten för något stort, säger Babba C Rivera i ett pressmeddelande.

Bland talarna finns Brilliant Minds-talaren och statsvetaren Suad Ali, robotteknikern och KTH-forskaren Danica Kragic och ängelinvesteraren Emilia de Poret. Utöver föreläsningar kommer man även hålla workshops. Intäkterna från dagen går till organisationen Storasystrarna som jobbar för att stärka unga kvinnors självkänsla.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev