Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Byrå-vd åtalas för våldtäkt

Publicerad: 29 mars 2016, 08:31

Byråchefen anklagas för att ha begått en våldtäkt mot en av sina anställda. Efter två månader i häktet ska han nu åtalas. Själv förnekar han brott.


Resumé har tidigare rapporterat om byrå-vd:n som sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och sexuellt ofredande av två anställda. Den påstådda våldtäkten ska ha ägt rum på en intern tillställning för mer än ett år sedan.

Anklagelserna mot vd:n blev kända för byråns styrelseordförande i april förra året och sedan dess har han varit avstängd från arbetsplatsen. Men det skulle dröja fram till slutet av januari i år innan mannen blev anhållen. Sedan dess har han suttit häktad.
– Det blev ett trauma för hela byrån och är en personlig tragedi. Jag anser att vi har gjort allt som står i vår makt för att stötta medarbetarna i den här situationen, sa byråns styrelseordförande tidigare till Resumé.

Åtalet, som nu har lämnats in till tingsrätten, gäller två olika brott som ska ha skett vid separata tillfällen. Som bevis i målet används bland annat en rad vittnesmål från anställda, sms-konversationer och intyg från läkaren. I åtalet framgår att kvinnan som ligger bakom våldtäktsanmälan har mått mycket dåligt efter det påstådda övergreppet.

Byrå-vd:ns advokat Max Ahlgren säger till Resumé att mannen förnekar båda åtalspunkterna.
– Hans version är att det som påstås inte har inträffat, säger han.

Hur har han påverkats av att sitta häktad?
– Det är alltid påfrestande att vara häktad, men eftersom han anser sig vara oskyldig lutar han sig mot det.

Rättegången kommer att inledas tidigast den 5 april. Åklagaren yrkar på att den ska hållas bakom stängda dörrar eftersom det rör sig om sexualbrott.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.