onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Byrå-vd döms för våldtäkt

Publicerad: 21 mars 2023, 14:05

En vd för en byrå dömdes i Stockholms tingsrätt i dag. Obs: genrebild. Foto: Getty/TT Nyhetsbyrån

Tre år och sex månaders fängelse. Det blir påföljden när Stockholms tingsrätt dömer en vd och ägare till en marknadsföringsbyrå för våldtäkt och narkotikabrott. Domen föll i dag.

Ämnen i artikeln:

Nyheter

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Våldtäkten ska ha ägt rum på en uteservering intill en park på en prominent adress i centrala Stockholm, i slutet på januari i år. Detta i samband med att den dömde mannen har varit på platsen tillsammans med några vänner och kolleger.

Enligt domen ska våldtäkten ha inletts med att mannen knuffade in en kvinna i en vägg på uteserveringen. Han ska ha slagit kvinnan vid upprepade tillfällen och våldfört sig på henne, mot hennes vilja.

Händelsen bevittnades av flera personer, bland annat tre ordningsvakter som hjälpte kvinnan på plats.

Mannen döms samtidigt för narkotikabrott då polisen fann drygt ett gram kokain på mannen efter att han gripits. Han frias i samma veva för försök till våldtäkt, som var den tredje åtalspunkten. En nämndeman höll inte med övriga utan ville döma vd:n även för försök till våldtäkt. 

Enligt domen har straffvärdet i första hand avgjorts av våldtäkten, där det konstateras att minimistraffet för våldtäkt är tre års fängelse. I det här fallet har gärningen även innefattat våld mot målsäganden och skett utomhus framför flera vittnen.

Förutom påföljden på tre år och sex månaders fängelse ska mannen betala skadestånd till målsäganden på 273 802 kronor.

Mannen nekar till våldtäkt och försök till våldtäkt, men har medgivit narkotikabrott.

Resumé har sökt mannens försvarare, som inte återkommit.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev