Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Byrå-vd häktad misstänkt för våldtäkt

Publicerad: 1 februari 2016, 13:17

En tidigare byrå-vd och branschprofil är häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och sexuellt ofredande av en anställd. Mannen förnekar brott.


Anklagelserna mot byrå-vd:n blev kända för byråns styrelseordförande i april förra året. Våldtäkten ska ha skett några månader tidigare i samband med en intern tillställning. Ord stod mot ord och mannen stängdes av från arbetsplatsen med omedelbar verkan och har inte varit en del av den operativa verksamheten sedan dess.

Styrelsen tog in psykologisk hjälp och erbjöd alla medarbetare terapisamtal när anklagelserna kom upp.
– Det blev ett trauma för hela byrån och är en personlig tragedi. Jag anser att vi har gjort allt som står i vår makt för att stötta medarbetarna i den här situationen, säger byråns styrelseordförande till Resumé.

I förra veckan häktades den tidigare byrå-vd:n misstänkt för våldtäkt samt ett fall av sexuellt ofredande som ska ha ägt rum redan år 2011. I båda fallen är han misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Själv förnekar han brott.

Åklagaren anser att mannen bör häktas eftersom det finns risk att han annars undanröjer bevis eller försvårar utredningen.

Hur har det här påverkat stämningen på byrån?
– Det har varit väldigt upprivet och uppjagat. Alla har påverkats av händelsen. Det är trots allt två arbetskamrater som det handlar om. Jag hoppas att vi kan komma stärkta ur det här på sikt, säger byråns styrelseordförande.

Åtal mot mannen ska vara väckt senaste i mitten av februari.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.