Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Byråcheferna startar podd om entreprenörslivet

Publicerad: 30 januari 2019, 13:37

Johan Åberg och Walter Naeslund.

Walter Naeslund och Johan Åberg, vd:ar på byråerna Honesty respektive Next State, ska utforska vad som ligger bakom den svenska entrepenörsandan.


Ämnen i artikeln:

Next StateHonestyWalter Naeslund

Podcasten är en del i entrepenörsinitiativet "What's in the water" där Walter Naeslund och Johan Åberg kommer att titta närmre på vad som gjort Sverige så framgångsrikt inom entrepenörsskap. De två är sedan tidigare vd:ar på reklambyråerna Honesty respektive Next State. Podden kommer bland andra att gästas av Sebastian Knutsson, skaparen av Candy Crush och medgrundare till King, Spotifys tidigare marknadschef Sophia Bendz och Zound Industries grundare Konrad Bergström.

Duon ser framför sig en internationell målgrupp.

– Det här är i första hand ett underhållningsformat fast med ett värdefullt syfte. Entreprenörskap är det absolut viktigaste för svensk välfärd de kommande 25 åren och det tilltalar gäster av den här kalibern att hjälpa och inspirera människor, både i Sverige och utomlands. Vi vill ge dem en plattform som inte handlar om att hylla dem som personer utan där de istället får utrymme att utmana, utbilda, inspirera och underhålla, säger Walter Naeslund i ett pressmeddelande.

Framöver kommer duon inom ramen för "What's in the water" även att publicera videoreportage.

– Sverige har för sin storlek varit oproportionerligt framgångsrikt inom entreprenörskap, idrott, musik och film. Utomlands får jag ofta frågan "What do you guys put in the water over there". Vi tror inte någon enskild person sitter på svaret om vad det är som tagit Sverige hit, men över tid och genom att träffa många av Sveriges mest framgångsrika personer kan vi förstå mer, inspirera fler och attrahera investeringar och talanger till Sverige, säger Johan Åberg.

Premiäravsnittet med Sebastian Knutsson släpps den första februari.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.