Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Byrån gör reklamfilm om sig själv

Publicerad: 2 september 2009, 09:07

Reklambyråer brukar hävda nyttan med att annonsera under lågkonjunktur.
Nu har danska byrån We Love People dragit konsekvenserna av uppmaningen och har gjort, troligtvis världens första, tv-reklamfilm om sig själva.


Att reklambyråer kan vara självupptagna och självgoda är ingen nyhet. Frågan är om inte danska byrån We Love People har tagit det egocentriska till helt nya nivåer. Eller om det handlar om en byrå som på ett smart sätt vill visa sin kreativitet.

I morgon är det släpp av boken We Love People -A Love Story, boken om byrån We Love People. Det är en kommunikationsforskare och en litteraturvetare som fått uppdraget att analysera och försöka förklara vad We Love People egentligen är.
Byrån har följt författandet och på en blogg, The Book of Love, kommenterar de själva boken.

Nu är inte We Love People en gammal anrik annonsbyrå utan bildades 2005 av Claus Skytte, Peter Stenbæk och Andreas Lange inom kommunikationskoncernen People Groups nätverk. Trion har jobbat länge med reklam och filmproduktion, bland annat gjorde de videon till Aquas Barbie Girl.

Trots bara fem anställda har We Love People har en imponerande kundlista och byrån fick internationell uppmärksamhet för en WWF-kampanj förra året där en brinnande panda sprang över Köpenhamns husväggar. Se filmen nedan.

För att få ännu mer slagkraft i nya kampanjen har byrån producerat tv-reklam om sig själv som de visat i riks-tv. Det är troligtvis ingen byrå tidigare i reklambyråhistorien som vågat sig på det greppet, skriver Adrants. Frågan är nu om andra byråer vågar följa efter.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.