Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Café fejkade Oksanas YSL-logga

Publicerad: 26 augusti 2008, 09:01

I det senaste numret av Café har tidningen fotograferat modellen Oksana Andersson och fotbollsproffset Christian ”Chippen” Wilhelmsson. Men en av bilderna har orsakat en storm bland modebloggare.


Bilden med den fejkade loggan. Från Cafe.se.

På bilden poserar Oksana Andersson iklädd en kjol och sweatshirt. På tröjan finns en av världens mest kända modelogotyper: YSL. Men som bloggaren Hotspot påpekar är tröjan från American Apparel. Loggan är ditmålad av redaktionen.

Siddhartha Shukla är global kommunikationschef på YSL. Han skriver i ett mejl till Resume.se att företaget hade en liknande tröja i den senaste vår och sommarkollektionen. Men det plagg som är på bilden ser ut att vara en kopia.
– Det är tråkigt att konstatera att den användes på detta sätt och misskrediterades, säger han till Resume.se.

Loggan från YSL målades med en spritpenna av Cafés moderedaktör och stylist Emine Sander.
– Det var ett kul och kreativt experiment att tolka skillnader och likheter mellan de olika varumärkenas image – och paret Wilhelmssons/Anderssons, säger Emine Sander. Och samtidigt ett, i mina ögon, subtilt sätt att driva lite med den nyrika aura som hägrar över de båda. Kul att det lilla tilltaget uppmärksammats!

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.