Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Camilla Läckberg överlåter sitt Instagramkonto till romankaraktär

Publicerad: 28 maj 2019, 07:17

Camilla Läckberg.

Foto: Wikimedia commons / Mattias Blomgren

Camilla Läckberg testar ett nytt grepp för att väcka uppmärksamhet kring sin senaste bok "En bur av guld". Under fem dagar överlåter hon sitt Instagramkonto till huvudkaraktären Faye.


Ämnen i artikeln:

Christina SalibaCamilla LäckbergInstagram

Författaren Camilla Läckberg har precis avslutat första ettappen av sin världsturné under vilken hon promotar sin senaste roman "En bur av guld". Boken beskrivs som en "dramatisk berättelse om svek, upprättelse och hämnd". Handlingen kretsar kring huvudkaraktären Faye som gett upp allt för sin man Jack. När han sviker henne bestämmer hon sig för att ge igen.

Nu testar Camilla Läckberg ett nytt grepp för att marknadsföra boken. Under fem dagar överlåter hon sitt Instagramkonto med 245 000 följare till Faye, för att låta följarna lära känna karaktären och "se livet genom hennes ögon".

Camilla Läckberg berättar på Instagram:

"De flesta av er känner redan Erica och Patrik (huvudkaraktärerna i "Fjällbackamorden", reds. anm.) väl och nu vill jag att ni ska få bekanta er med Faye, huvudpersonen i min nya bok, En bur av guld. Kanske har ni redan börjat stifta bekantskap med henne? Faye är en kvinna jag levt ihop med de senaste åren, en kvinna jag gråtit ihop med och känt stor empati för. Hon är en av de smartaste kvinnor jag kan tänka mig och hon har ett enormt stort hjärta".

I det första inlägget beskrivs hur Faye äter ostron och dricker champagne på Riche, men hintar om att det inte är lika fint bakom kulisserna som man kan tro.

Camilla Läckbergs marknadsföring och pr sköts av Christina Saliba genom det gemensamma bolaget Invest in her som jobbar med rådgivning och profilering av näringslivsprofiler och offentliga personer.

Visa det här inlägget på Instagram Ni tror att det är lätt att leva lyxliv med ostron och champagne på @restaurangriche men bakom kulisserna är det sällan exakt som man tror. Så glad att jag har min älskade Jack hemma, och imperiet vi har byggt tillsammans. Visst är det härligt med lyxlunch med tjejerna men deras värld är inte min. Jag vill något mer, längtar efter att börja jobba igen. Cannes, Sankt Moritz eller Ibiza herregud, vem bryr sig. Jag vill bara vara med min familj. Borde träffa Chris oftare men hon och Jack går liksom inte ihop och det är #familyfirst för mig. Vet att de här luncherna är bra för affärsrelationerna och det är viktigt för Compare, särskilt som Jack ska kunna dra ner på arbetstimmarna framöver. Det är bara en tidsfråga innan vi hittar tillbaka till vårt gamla liv. /Faye #networking #riche #livspussel #fayetakeover Ett inlägg delat av Camilla Läckberg (@lackberg) 27 Maj 2019 kl. 12:12 PDT

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.