Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Camilla Läckbergs vinutmaning på Instagram fälls av RO

Publicerad: 14 september 2022, 09:52

Camilla Läckberg får ajabaja av RO som tycker att författaren borde ha reklammärkt ett inlägg om vin på Instagram

Foto: Magnus Ragnvid

Camilla Läckberg får inte posta inlägg på Instagram, där avsändaren är en vinimportör, utan att reklammärka inlägget. Det bedömer Reklamombudsmannen som fäller författaren för att hon inte reklammärkt inlägget.


Ämnen i artikeln:

Camilla LäckbergReklamombudsmannenReklam

Sajten Bloggbevakning avslöjar att Camilla Läckberg fälls av Reklamombudsmannen (RO), efter att ha publicerat reklam på Instagram med vinimportören Lively wines Sweden, utan att reklammärka inlägget. 

I en 18 sekunder lång video berättar Camilla Läckberg på Instagram att hon har utmanat programledaren på sajten Vinsmart att laga mat som passar till Lively wines röda, vita och rosévin på box.

Det är en privatperson har anmält inlägget till RO. I beslutet framgår det att Camilla Läckberg menar att hon är ledsen för misstaget och att hon anser att hon brukar följa lagkraven i vanliga fall.

Bloggbevakning skriver på sin Instagram:

”Kan inte säga att det kommer som någon överraskning att @livelywinessweden och @lackberg fälls av Reklamombudsmannen, med tanke på hur många av deras tidigare inlägg som haft en del att önska vad gäller alkohollagstiftligen och kravet på måttfullhet. Skål!”

Nellie Pilsetnek

Reporter

nellie.pilsetnek@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.