Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Cannes Lions vd avgår

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

I september avgick Franz Penner som vd för Cannes Lions. Detta kan ha samband med en konflikt mellan tyska byråer och festivalledningen, skriver Adweek.


Franz Penner, som är österrikare, lämnade sin tjänst som vd för Cannes Lions i september, Bara åtta månader efter att han efterträdde Romain Hautchel, som tillhör ägarfamiljen. En representant för Cannes-festivalen uppger, enligt Adweek, att Franz Prenner lämnar sin post av privata skäl.Men det kan bero på den konflikt som blossat upp mellan festivalen och de tyska reklambyråerna. Arton tyska byråer har medvetet valt bort att delta i Eurobest Awards, som även den ägs av familjen Hautchuel. Sedan byråerna fattat detta beslut, har festivalen valt att inte ta med några tyska representanter i nästa års juryarbete. Representanter för Cannes festivalen vill inte kommentera detta.- Det är en sak mellan oss och de tyska byråerna, säger en Cannes-representant, enligt Adweek.

Karin Jansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.