Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Carlsbergs sponsorblunder

Publicerad: 15 augusti 2008, 11:46

Carlsberg planerar nu en av sina största marknadsaktiviteter någonsin i England. Men man har retat upp fotbollslaget Liverpools supportrar.


Carlsberg sponsrar Liverpool sedan länge.

Det är till nästa helg som Carlsberg kommer att skicka med en kupong som ger läsarna av tabloiden The Sun, möjligheten att få en gratis Carlsberg på 13 000 pubar i England. Totalt rör det sig om över 3 miljoner läsare.

Erbjudandet kommer till sista helgen i augusti, då många engelsmän är lediga även på måndagen. Carlsberg beskriver själva eventet som den största utdelningen av gratis öl någonsin.

Men får öljätten hård kritik för sitt samarbete med The Sun. Kritiken kommer från fansen till fotbollsklubben Liverpool, som också sponsras av Carlsberg.

Där står nämligen inte The Sun särskilt högt i kurs. Tidningens rapportering i samband med Hillsboroughkatastrofen 1989, då 96 Liverpoolsupportrar dog var nämligen mycket kontroversiell.

Tidningen skrev då på förstasidan att fans hade stulit plånböcker ur de dödas fickor, att de kissade på polisen och att de hade slagit ner en polis som gjorde konstgjord andning på ett av offren.

Den 7:e juli 2004 bad The Sun om ursäkt och kallade själv rapporteringen det största misstaget i tidningens historia.

Men ursäkten har inte godtagits av fansen. Inga riktiga Liverpoolsupportar kommer att dricka Carlsberg efter det här är en kommentar som refereras i brittisk press.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.