Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Carries svek

Publicerad: 25 maj 2010, 13:07

I morgon är det premiär för Sex and the City 2 och Carrie Bradshaw sviker stort.
Hon lämnar sin livskamrat MacBook för HP:s nya pekdator.


Ämnen i artikeln:

Apple

Carrie, som spelas av Sarah Jessica Parker, har skrivit sin tidningsspalt på en Appledator sedan första tv-avsnittet av Sex and the City 1998.

I tv-serien blev laptopen en viktig del i handlingen och avsnitten slutade, nästan alltid, med att Carrie skrev på sin äppleprydda dator. Apple lyckades även sälja in sina datorer till Samantha, Charlotte och Miranda.

Men nu har de fyra kvinnorna blivit äldre och gått över till Hp som jobbar aggressivt med att profilera sig med produktplacering i modevärlden. Bland annat används Hp:s Ipadkonkurrent TouchSmart tm2t.

Hp fick troligtvis betala en hel del för att få synas tillsammans med alla designkläder i filmen. Och Sex and the Cityfansen brukar inte bi upprörda över produktplaceringar men den här gången tycker till exempel modebloggen Styleite att sveket mot Apple är i grövsta laget.

”Senast vi var så besvikna på Carrie var när hon bedrog Aiden”, skriver Stylite och Aiden är alltså en av rollfiguren Carries tidigare pojkvänner.

Hp är inte bara med i filmen. Sarah Jessica Parker, eller någon som ser ut som hon, säljer Hp:s nya pekdator i en ny reklamfilm som är kopplad till Sex and the City 2.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Apple

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.