Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Casten Almquist vice vd för designkoncern

Publicerad: 8 november 2007, 12:19

Efter att ha lämnat Spray i höstas går nu Casten Almquist vidare i karriären. Under det kommande halvåret ska han ansvara för den dagliga verksamheten i designkoncernen Art & Technology by Proventus.


- Jag har haft ett privat intresse för design länge. Sedan träffade jag Robert Weil och tyckte att det här var ett intressant företag, säger Casten Almquist.Bakom Art & Technology by Proventus ligger finansmannen och konstmecenaten Robert Weil. I koncernen ingår de tre bolagen Kinnasand, Artek och Snowcrash.- Robert Weil har för avsikt att satsa stort, både finansiellt och personellt, på den här verksamheten.Casten Almquist är till en början inhyrd som konsult under ett halvår. Han kommer dels att ansvara för den dagliga verksamheten och dels jobba med affärsutveckling.- Vi har tre bolag som ska växa organiskt. Sedan ska vi titta på förvärv av närliggande bolag. Till exempel ett konsultbolag som jobbar med design och formgivning.Casten Almquist ser mest likheter mellan sitt jobb nya jobb och det jobb han hade på reklamkoncernen McCann-Ericksson. Affärslogiken jämfört med Spray är annorlunda.- Det finns redan en stor efterfrågan både i USA och Japan när det gäller våra produkter - det gäller bara att möta den. I den nya ekonomin skulle man skapa en efterfrågan som inte fanns.Vd för Art & Technology by Proventus är italienaren Pio Barone Lumaga.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.