Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Charlie Stjernberg har börjat uppskatta pappaskämt – och gråter åt djurfilmer

Publicerad: 8 augusti 2022, 09:42

Den här mannen skrattar åt pappaskämt och gråter till sorgliga djurfilmer på internet.

Foto: Andreas Rågsjö-Thorell.

Charlie Stjernberg är en erfaren konsult med gedigen erfarenhet av pr- och kommunikationsbranschen. Han firade precis sexton år på Prime där han är en del av förstafemman när det gäller krishantering. Till vardags inspirerar döttrarnas tjatter vid middagen och Twitters obskyra trådar.


Ämnen i artikeln:

Charlie StjernbergNyheter

Hur du ser till att få utrymme för glädje och kreativitet?
– Tror egentligen att det finns två olika svar på den frågan. Att umgås med familjen är ibland – inte alltid – hundra procent glädje, oavsett om det är en vanlig kaosartad torsdagsmiddag eller ett besök på Liseberg. Kreativiteten odlar jag däremot bäst i eget sällskap. Tack och lov har jag ett väldigt begränsat sömnbehov, vilket gör att det är på nätterna som jag öppnar tanklocket till kreativitetsbehållaren.

Den här texten publicerades först i Resumés magasin.

Du hittar den i nummer 06/2022. Där kan du också testa dina spinndoktor-färdigheter i ett Leon Nudel-designat brädspel, och läsa om västvärldens besatthet av Vladimir Putin. Magasinet ingår i din prenumeration - och saknar du det går det att lösa här

Var hittar du inspiration?
– Jag kan knappast påstå att jag har någon särskild ordnad rutin för att fylla på med intryck eller få inspiration. För medan andra som får frågan brukar svara att man får inspiration genom att besöka utställningar, gå på museum eller se en bra film lutar jag själv åt att det faktiskt är vardagen som skapar intrycken. Att lyssna på döttrarnas middagstjatter om de senaste Tiktokfilmerna, vad som hänt i skolan eller andra trivialiteter är ofta oerhört inspirerande. Eller att snubbla in i en obskyr Twittertråd.

Vilken typ av kommunikation inspirerar dig?
– På samma tema tycker jag att den vardagliga kommunikationen ofta är den som fastnar bäst. Det kan vara ett oväntat intervjusvar, en annorlunda ”take” på ett problem på Twitter, eller någon av döttrarnas oavsiktliga felsägningar som ofta är så logiska att vi alla börjar använda det nyskapade uttrycket!

Skratt är ett bra sätt att förlösa spänningar. Vad och vem får dig att skratta 2022?
– Har mer och mer börjat uppskatta pappaskämt. Oerhört ”cringe” inser jag. Dock helt sant.

En alternativ spänningsutlösare är att gråta. Finns det någonting som du vet får dig att gråta?
– Trist svar, men livet som sådant är ofta en källa till gråt. Och sorgliga djurfilmer på nätet.

Charlie Stjernberg

Gör: Kommunikationskonsult med inriktning på kris och komplexa situationer. Jobbat i branschen sedan tidigt 90-tal, dessförinnan journalist bland annat på Sveriges Radio, Finanstidningen och Dina Pengar.

Ålder: 59.

Familj: Flickvän som är direktör på Scandic och en drös med barn: Zacharias 2 år, Vega 10 år, Mika 12 år och Dante 30 år.

Uppvuxen: New York, London, Berlin, Bryssel.

Bor: De flesta brukar gissa att jag bor på Söder, men svaret är faktiskt Östermalm.

Medievanor: Betydande.

Främsta egenskap: I jobbet är jag ganska bra på att se runt hörn, det vill säga förutspå åt vilket håll en historia kommer att utveckla sig. I det privata är jag bra på att hålla humöret uppe.

Sämsta egenskap: Tidsoptimist.

Oanad talang: Jäkligt bra på att leva i nuet, om jag får säga det själv. Konsekvensen är möjligen att jag är sämre på att planera.

Bäst just nu: ”Aniara” av Joakim Berg, ”Morgonpasset” i P3 samt möparna på Twitter.

Ämnen i artikeln:

Charlie StjernbergNyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.