lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Chef bemöter kritiken efter förändringarna: ”Instagram kommer bli mer videobaserad”

Publicerad: 27 juli 2022, 08:00

Foto: Silas Stein

Instagram satsar mer på video och det upprör användarna. I en video på Twitter förklarar chefen varför man gjort förändringar på appen.

Ämnen i artikeln:

NyheterSociala medier

Alicia Price

alicia.price@resume.se


I dagarna har flera stora profiler kritiserat Instagrams nya flödesalgoritm. I ett försök att behålla, eller vinna tillbaka, användare från Tiktok, har Instagram börjat satsa mer på video, och det har rört upp känslor. I veckan lade Kylie Jenner, influencer och entreprenör, upp en story där hon skrev ”Gör Instagram till Instagram igen. Sluta försöka vara som Tiktok, jag vill bara se fina bilder på mina vänner”. Även Kim Kardashian har delat samma story.

Nu svarar Instagram-chefen Adam Mosseri på kritiken. I en video på Twitter säger han att de experimenterar med flera förändringar på appen, och många förändringar som användare ser är betatester. 

– Det är inte bra än, och vi vill se till att det blir bra innan vi inför förändringarna för alla användare, säger han i videon, som i skrivande stund har 1,5 miljoner visningar.

LÄS OCKSÅ: Algoritmförändringarna som skakar om kreatörsvärlden – otur eller bara en kortsiktig strategi?

– Vi får mycket kritik kring vårt skifte från foton mot video, och jag vill vara tydlig: vi kommer fortsätta stötta foton, som är en del av vårt arv. Men jag måste vara ärlig: Instagram kommer bli mer videobaserad, även om vi inte gör några förändringar. Det syns redan nu i vad folk lägger upp och delar, gillar och tittar på, fortsätter han. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

Enligt vissa så är skiftet mot video, som Adam Mosseri talar om, någonting som Instagram själva skapat då videoinnehåll ska premieras av appen. Det säger fotografen och konstnären Erik Johansson till SVT Nyheter.

– Det känns som att man blir tvingad till att göra videoinnehåll, säger han.

LÄS OCKSÅ: Svårt för influencers i nya sociala medier-landskapet 

Meta släpper sin andra kvartalsrapport under dagen, och den väntas visa krympande resultat.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev