Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Chefredaktörer villiga riskera fängelse för Trumps deklaration

Publicerad: 13 september 2016, 06:38

Foto: Flickr

Om Donald Trumps deklaration läcker, är både New York Times och Washington Post villiga att publicera den.


Under en frågestund på Harvard University i söndags sade både Dean Baquet på New York Times och Washington Posts Bob Woodward att de var villiga att publicera Donald Trumps skattedeklaration om den läcker ut, trots att det skulle kunna innebära ett fängelsestraff. Dock med brasklappen att de skulle diskutera saken med sina advokater. Det skriver CNN.

Baquet menar att den eventuella publiceringen av deklarationen är viktig därför att Trump har byggt sin kampanj på att han är en framgångsrik affärsman. Uppgifterna skulle kunna kasta ljus på huruvida det verkligen stämmer.

Trump har tidigare uppgett att han inte tänker släppa sin deklaration innan presidentvalet. Deklarationen skulle bland annat kunna visa hur mycket pengar Trump donerar till välgörenhet och hur mycket skatt han betalar. Enligt Fortune har alla större presidentkandidater publicerat sin deklaration innan valdagen, sedan Richard Nixon 1972.

Björn Wallenberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.