Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Chocken för SvD

Publicerad: 25 januari 2008, 09:12

Här är Svenska Dagbladets och Skånska Dagbladets mardröm: Presstödet kan komma att sänkas från 65 miljoner kronor till 15 miljoner kronor för efter krav från EU-kommissionen. Det uppger Ekot. – Det innebär nog slutet för de här tidningarna som jag ser det., säger medieprofessorn Karl-Erik Gustafsson.


Karl-Erik Gustafsson.

SvD och Skånska Dagbladet får i dag presstöd på 65 miljoner kronor per år. På några års sikt kan EU-kommissionens krav leda till sänkt presstöd till 15 miljoner kronor (maxstödet för landsortstidningar), enligt Ekot.

– Det innebär nog slutet för de här tidningarna som jag ser det. Svenskan kanske klarar neddragning i ett år, men inte det andra året, och Skånskan klarar det andra året men inte det tredje året. Det är en så kraftig nedskärning att det blir det samma som att lägga ned dem, säger massmedieprofessorn Karl Erik Gustafsson till Ekot.

"Gustafssons påstående är löjeväckande"

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.