Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Christian Albinsson: ”Jag har redan nu lightångest över att sommaren snart är slut”

Publicerad: 9 juli 2021, 09:28

Christian Albinsson.

Foto: Christian Gustavsson

Byrånätverket People People Peoples medgrundare Christian Albinsson hänger på Tylösand, äter glass i Tessinparken och överväger att bli en triathlon-chef. Läs mer i Resumés sommarenkät.


Ämnen i artikeln:

Christian AlbinssonPeople People People

Vad ser du fram emot att göra i sommar som du inte kunnat göra tidigare?
– Jag ska komma över min vånda över att ladda bilen via en app som inte alltid fungerar. Jag känner att laddandet kommer att bli sommarens stora utmaning och det är en perfekt potentiell 40-årskris att slå sönder något dyrt i samband med att bilen inte går att ladda.

Favoritplats på sommaren?
– För mig finns det bara en plats på sommarlovet – Tylösand. Där hänger jag minst en månad och jag har redan nu lightångest över att sommaren snart är slut.

Vilken bok ska du läsa i sommar?
– Ingen aning. Det jag vet är jag inte ska läsa någon av Björn Hellbergs 41 deckare.

Vilka poddar lyssnar du på i solen?
– Jag lyssnar mycket på poddar, men håller mig trots det de vanliga – Fredrik & Filip et al. Jag önskar att jag hade något spännande tips – typ en intervjupodd från Färöarna med människor som kan allt om fossilfria bränslen, men jag har inga sådana tips. Istället ägnar jag minst tio minuter varje vecka åt att sakna poddvärldens magnum opus ”Mattsson Helin”.

Bästa glassen?
– Jag har upptäckt ett ställe vid Tessinparken (Stockholm) som har god glass. Överraskande god. Det är inte så illuster design och omgivningen inte så iögonfallande, men god glass. Jag och min kollega Filip luftar ibland hans hybris-Tesla och åker dit för en kula vanilj. Annars är det så klart Sia Glass som gäller om man, som jag, är från Halmstad.

Bästa badet/stranden?
– Ehhhh, behöver jag svara på den frågan? Tylösand.

Optimala sommardagen?
– Det börjar med padel, sedan lite mysjobb på uteplatsen, sedan middag på Salt i Tylösand med vänner. Det är svårslaget. Allt som har med havet att göra på sommaren är ju fem plus.

Bästa drinken?
– Jag dricker ganska lite alkohol, men om någon tjatar blir det en klassisk GT och det är egentligen inte så gott. Jag gillar mineralvatten naturell eller Lapsang-te.

Bästa sommarmaten?
– Skaldjursplatå på restaurangen ”Bettans” på Hotel Tylösand. Panoramavyn över havet bjuder ju till, men maten är fin också. Jag har bara blivit magsjuk en enda gång av ostronen där på tio år.

Sommarens låt?
– Sommaren i Halmstad stavas ju Gyllene tider, men jag skulle säga ”Jag saknar dej” med Ulf Lundell. Det är en låt som jag alltid blir glad av, trots att det förmodligen är en ganska deppig text (har inte detaljstuderat den). Annars kan jag tipsa om ett lite creddigare alternativ för alla Nytorget-reklamare – The Royal Concept. Ett bra band som dessutom limmar med den ängsliga självbild som kännetecknar vår bransch.

Sommaroutfit?
– Jag har precis fyllt 40 och börjar känna mig tjock. Jag är enligt min kollega Patrik Lythell i läget nu att jag kan välja att gå mot att bli en triathlon-chef eller en chef med pondusmage. Jag har inte bestämt mig ännu för vilket spår det blir, men valet får ju följder för mina sommaroutfits. Jag köpte ett par gråa byxor i viskos förra veckan som jag är tillfreds med.

Insikt som brukar nå dig på sommaren?
– Varför i helvetes jävlar jobbar jag så mycket för?

Läs fler av Resumés sommarenkäter:
Roshanak Fatahian: ”Flera veckor lång semester är en lyx vi tar för givet”
Anna Högberg: ”Den optimala sommardagen är den där allt händer spontant”
Zeke Tastas: ”I sommar ska jag skriva klart min första roman”
Sandra Kastås: ”Det är på sommaren jag får inspiration”

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.