Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Christina Knight utbildar om mobbning på arbetsplatsen: ”Vi har ett gemensamt ansvar”

Publicerad: 7 september 2022, 09:20

Den kreativa branschen är inte fri från vuxenmobbning och trakasserier. För att göra branschen bättre och mer inkluderande, startar Mad Woman Academy en kurs för att ge verktyg för en bättre arbetsplats. ”Dessa problem bidrar till att många mår väldigt dåligt och lämnar branschen”, säger Christina Knight.


Ämnen i artikeln:

Christina KnightNyheter

Att det förekommer arbetsmiljöproblem i den kreativa branschen är inte hemligt, och problemet kräver uppmärksamhet och kunskap för att kunna lösas. Genom en kurs från Mad Woman Academy hoppas Christina Knight kunna hjälpa utvecklingen på traven.

– Vi vet att mobbning och trakasserier förekommer i vår bransch, precis som i näringslivet överlag. Vi har bara inte adresserat problemet tillräckligt, och vi har inte erbjudit varandra tillräcklig hjälp, säger hon.

Kursen riktar sig främst till ledningsgrupper i byråvärlden eftersom de som äger och leder byråerna har det yttersta ansvaret för att arbetsmiljön är sund. Men, påpekar hon:

– Ledningen behöver tillhandahålla kartan, sedan är det allas skyldighet att efterleva och att höja rösten och rapportera. Vi har ett gemensamt ansvar att skydda både oss själva och våra kolleger genom att driva frågan.

Byråbranschen har en tendens att undanta vissa personer från regler, menar Christina Knight. Framför allt personer som är lönsamma.

– Personer som anses vara lönsamma, som vinner kreativa priser eller drar in kunder, undantas ofta från regler. Man ser mellan fingrarna kring deras beteende, och det måste upphöra.

LÄS OCKSÅ: Yasmine Winberg: Var är den fina byråkulturen det snackas så mycket om? 

Vad består kursen av?
– Problem med arbetsmiljö, mobbning och trakasserier av alla slag bidrar till att många mår väldigt dåligt i branschen och väljer som följd att lämna den. Så utbildningen handlar om att uppmärksamma och medvetandegöra att vi har strukturella problem. Med det sagt omfattar utbildningen också lösningar och praktiska verktyg, för det räcker inte att prata och diskutera: vi måste också göra och förändra.

Trots de problem som finns ser hon en positiv förändring, delvis tack vare den yngre generation som är på väg in i branschen.

– Jag ser med glädje att den yngre generationen synar den här frågan och, när man väljer arbetsplats, tittar på vilken kultur som råder - det handlar inte bara om byråns kreativa rykte och vunna priser, utan om ledningens arbete och byråkulturen. Många yngre människor är väldigt medvetna om mental hälsa och ställer högre krav, med all rätt. Även vår bransch måste anpassa sig till regler och lagar och skapa goda arbetsvillkor.

LÄS OCKSÅ: Kraven från 57 reklamtalanger i avgångsklasserna 2022: ”Vi är inte små slavar” 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Ämnen i artikeln:

Christina KnightNyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.