Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Christina Knight: "Vart tar alla tjejer vägen?"

Publicerad: 17 juli 2017, 07:16

INGOs tidigare creative director Christina Knight i Resumés podcast.

Copywritern, föreläsaren och författaren Christina Knight berättar i Resumés hängmatta om när hon kidnappades av en religiös sekt och varför kreatörer behöver reflektion snarare än inspiration.


Ämnen i artikeln:

SpotifyI hängmattan med ResuméBeppo LjudproduktionChristina Knight

En tanke formulerad i en Resumékrönika redan 1988 har kommit att prägla Christina Knights framgångsrika karriär – "Vart tar alla tjejer vägen?"

Den fick henne också att 2013 skriva boken "Mad Women: A Herstory of Advertising"

– Jag vill ge en gåva till den unga generation kvinnor som är på väg in i reklambranschen. Jag vill ge dem förebilderna jag själv saknat; jag vill tala om för dem att ni är viktiga; era erfarenheter, ert perspektiv saknas och behövs. Jag ville visa att det finns framgångsrika, ödmjuka kvinnor i branschen och jag ville dela deras historier, bjuda på deras bästa tips och råd.

Från tiden som copywriter på Hall & Cederquist till den som creative director på bland annat Draft Sweden, INGO, OgilvyOne har hon drivit jämställdhetsfrågan i en bransch som i många hänseenden ligger efter.

– Vi kan inte fortsätta låta vita, medelålders män vara de enda som ska förstå sig på och skapa intressant och relevant reklam – samhället består – tack och lov – av mer än vita, medelålders män. Om vi ska vara relevanta och lönsamma måste vi kunna tala till hela vårt mångfacetterade samhälle och då måste vi också kunna ta till vara all kompetens och rekrytera bredare.

Christina Knight berättar även om när hon blev kidnappad av den religiösa sekten Moonies och hur hon med hjälp av ordets makt tog sig därifrån.

Lyssna på Christina Knights berättelse och de låtar som präglat den direkt på Spotify.

Podden är producerad av Beppo Ljudproduktion. Producent är Thomas Nilsson och ansvarig utgivare är Johan Såthe.

På Soundcloud kan du lyssna på podden utan musik. Det går även att prenumerera på "I hängmattan med Resumé" på iTunes.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.