Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Christina Knight

Publicerad: 15 januari 2009, 12:53

Christina Knight, 48 år, creative director, Ogilvy Stockholm. Veteranen i jurysammanhang tar plats i printjuryn.


Ämnen i artikeln:

OgilvyChristina Knight

Christina Knight.

Hur många år har du varit i branschen?
– 23 år.

Vilka kunder jobbar du med?

– Marabou, Svenska FN-Förbundet, DHL Europa, Meda, Nestlé med flera.

Vilken är din drömkund?
– De flesta konton kan vara drömkonton om uppdragsgivaren är modig, ödmjuk och har en bra budget! Men det vore kul att jobba mer med bilar, mode och fler läkemedel.

Varför vill du jobba mer med just bilar och mode?
– Jag tycker att det är två branscher som präglas av förväntad, traditionell och homogen reklam; mycket yta. Vore kul att försöka göra något nytt, om inte banbrytande!

Stoltaste ögonblick hittills i karriären?
– Första helsidan i DN 1987! Sedan dess? Har startat och drivit egen byrå, rekryterat bra talanger till Ogilvy, vunnit Canneslejon och deltagit i många bra jurys.

Bäst reklam just nu förutom byråns egna?
– Just nu? Nothing comes to mind här hemma. Generellt? Stora idéer är ofta baserade på universella sanningar. Adidas film José +10 är ett bra sådant exempel. Jag älskar sportbilar och att Kobe Bryant hoppar över en Aston Martin, om han nu gör det, för Nike är underbart. Allt Droga tar i brukar bli fantastiskt, inklusive "The Great Schlep" för Obama! Här hemma gör Forsman & Bodenfors konsekvent bra ifrån sig för Systembolaget och Brindfors oftast för NK och Folkoperan.

Med så många år i branschen, vad är den konstigaste kampanjen du har varit med och gjort?
– Den märkligaste kampanjen var nog just den som resulterade i min allra första helsida - en kampanj för begravningsbyrån Ignis!

Du har suttit i många jurys, vad är det viktigaste för att bli en bra jurymedlem?
– Förmåga att bedöma jobben utifrån brief, målgrupp, kultur och marknad och uppsatta mål. Förmåga att lyssna, argumentera väl och vara opartisk i diskussioner. Men även uthållighet och noggrannhet - man kan bli reklamtrött av att bedöma hundratals alster på begränsad tid, men det är viktigt att bedöma ALLA bidrag med samma intresse och noggrannhet. Det är rättvist och respektfullt gentemot de kunder och byråer som tävlar.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

OgilvyChristina Knight

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.