Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Cissi Elwin het som ny radio-vd

Publicerad: 1 april 2008, 12:59

Kerstin Brunnberg slutar som vd för Sveriges Radio vid nyår. Nu börjar jakten på efterträdaren. – Det finns med på dagordningen på styrelsemötet i morgon, säger ordförande Ove Joansson.


En het kandidat som ny vd för SR. Cissi Elwin. Foto: Magnus Bergström

När Kerstin Brunnberg tog över som vd efter Peter Örn, var ett av villkoren att det inte fick bli ett för långt förordnande. Hon kommer därmed att lämna över till en efterträdare vid årsskiftet. Det innebär att det är hög tid att börja leta efter en efterträdare som ska presenteras efter sommaren.

Igår var det bolagsstämma för Sveriges Radio. Då utsågs en ny styrelse, som är identisk med den gamla. I morgon hålls det första styrelsemötet. En av de viktigaste frågorna blir rekryteringen av en ny vd. Men redan har en del kandidater börjat diskuteras. Ove Joanson har en egen lista på favoriter.
– Det är klart att jag har en lista i huvudet. Men den är så lång att den inte är intressant.

Enligt uppgifter till Resumé är en av de hetaste kandidaterna Cissi Elwin, vd på Filminstitutet. Hon har vd-erfarenhet, har basat över Ica-kuriren och dessutom en bakgrund inom public service på SVT.
– Det känns som en fräsch och spännande kandidat, säger en tungviktare i radiohuset.

Ola Gäverth, ordförande i journalistklubben på Sveriges Radio tycker att det är hög tid att rekryteringen nu startar på allvar.
– Vi tycker att det är viktigt att en ny vd har en bakgrund som publicist och gärna inom public service.
– Sedan tycker vi från facket att det är viktigt med en bra relation mellan fack och ledning, där vi strävar efter samråd snarare än konflikt. Vi tycker också att det är viktigt att rekryteringen görs i stor öppenhet mot facket.

Internt finns det främst tre kandidater:

- Hanna Stjärne: programdirektör utbud
   - Cilla Benkö: biträdande programdirektör innehållsproduktion
   - Staffan Sonning: tidigare ekochef. Nu SR:s strategichef
Resumé har utan framgång sökt Cissi Elwin för en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.