Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Citat och JG går ihop

Publicerad: 10 juni 2015, 08:14

Christian Sahlgren.

Foto: Pressbild.

Contentbyrån JG Communication och reklambyrån Citat går ihop till en jättebyrå med 190 medarbetare. Det nya bolaget ska heta "Sitrus Agency". – Det känns jättebra, säger Christian Sahlgren, vd för JG Communication.


Ämnen i artikeln:

Christian SahlgrenJG CommunicationSitrus AgencyCitat

Personalen informerades om sammanslagningen under tisdagsförmiddagen. Men planerna på en sammanslagning har diskuterat sedan hösten 2014, enligt Dagens Media.

– Beskedet togs emot positivt med applåder, säger Christian Sahlgren som blir vd på Sitrus Agency, till Resumé.

Hur kommer personalen att påverkas av sammanslagningen?
– I och med att vi slår ihop två bolag kommer det att finnas vissa dubblettroller. Det gäller både supportfunktioner, chefer och personal. Men utifrån bolagets storlek kommer det att röra sig om ett mindre antal personer.

Hur många är "ett mindre antal personer"?
– Det kan jag inte svara på i det här läget.

Rent konkret slås byråerna samman i september. Då blir Sitrus Agency efter Spoon den näst största contentbyrån i Sverige, med en beräknad omsättning på över 200 miljoner kronor.

– Om man tittar på hur det ser ut på marknaden i dag så har vi en branschglidning där discipliner flyter samman. Därför vill vi satsa på en ny typ av contentbyrå där vi kan ta greppet från kännedom till aktivering, konvertering och lojalitet, säger Christian Sahlgren och fortsätter:

– Att sammanslagningen sker just nu är också för att vi ser behovet hos kunder. Det behovet har accelererat på grund av att antalet plattformar och kanaler blir allt fler. Det är en utmaning att skapa en konsekvent kommunikation genom alla de kanalerna.

Citats vd Lars Lundström kommer att lämna koncernen efter sammanslagningen.

JG Communication och Citat ingår båda i kommunikationskoncernen Nordic Morning group.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.