Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Claes de Faire ny redaktionschef på Resumé

Publicerad: 22 oktober 2010, 12:37

Claes de Faire får ett nytt jobb inom Bonnier Tidskrifter. Från tjänsten som utvecklingsredaktör på S till redaktionschef på Resumé. – Här finns nästa stora utmaning för mig, säger Claes de Faire.


Claes de Faire.

Claes de Faire lämnade Resumé för att utveckla Queen för ett år sedan – han rekryterades av tidskriftsdrottningen Amelia Adamo som utvecklingsredaktör.

Arbetet resulterade i att Queen förvandlades till tidningen S.

– Sedan dess har jag arbetat med konceptet och att rekrytera folk, säger Claes de Faire.

Varför återvänder du till Resumé?
– På Resumé finns nästa stora utmaning för mig. Idag är Resumé ett fantastiskt koncept som jag nu ska fortsätta att utveckla. När jag fick en förfrågan att vara med i det arbetet ville jag inte säga nej. Jag tycker att arbetet med att ta fram en ny tidning har varit extremt lärorikt men nu är tidningen S lanserad och klar och arbetet löper fint.

Vad innebär din roll som redaktionschef på Resumé?
– Jag ska arbeta jämte chefredaktören Viggo Cavling men primärt blir min huvuduppgift att göra papperstidningen ännu mer attraktiv och att skruva på hur vi blir mer angelägna för våra läsare. Jag tror att det är viktigt att Resumé hittar rätt attityd och verkligen erbjuder läsning som läsarna känner gör dem smartare i sitt arbetsliv. Dessutom tycker jag att vi ska ha en bussigare attityd mot dem vi skriver om samtidigt som vi ska fortsätta med den granskande journalistiken. Resumé ska genomsyras av känslan att från sina bästa vänner får man den hårdaste men ärligaste kritiken.

Hur känns det att få det här jobbet?
– Tack bra, jag är mycket nöjd. Det ska bli roligt att leda Resumés redaktion som består av duktiga och kompetenta reportrar.

Vad har du för visioner och mål med nyhetsarbetet?
– Jag har fått ett utifrånperspektiv på Resumé och tror att den lärdomen är nyttig att applicera på Resumés nyhetsarbete. Nu ska vi höja blicken, inkludera mer människor och yrkesgrupper i vår  bevakning. Fortsätta ha de bästa nyheterna men samtidigt bli bättre på berättandet. Under våren hoppas jag att läsarna ska få se resultat.

Resumés chefredaktör Viggo Cavling:

– Jag är glad att Claes vill komma tillbaka till oss. Han är del av Resumés själ. Claes kan allt från skriva webbnotiser till leda galor. Han ska i första hand arbeta med att utveckla tidningen, hjärtat i vår verksamhet sedan 60 år.

Amelia Adamo, publisher på S, tycker att det är tråkigt att Claes de Faire lämnar hennes tidning.

– Jag har varit mycket nöjd med honom. Han har tillfört speciella kunskaper och till det en ljuvlig charm.

Hur fyller ni luckan efter honom?
–  Pamela Andersson (chefredaktör på tidningen S reds.anm) har rekryterat Staffan Erfors som  ska bidra med sina kunskaper från kvällstidning. Och de specialkunskaper som försvinnr med Claes ska vi också lösa

Claes de Faire var tidigare nyhetsreporter på Resumé och har även varit programledare på TV 8. Han tillträder den 1 januari.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.