Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Clear Channels digitala skyltar ska vid skarp kyla visa hemlösa vägen

Publicerad: 3 december 2018, 12:43

Som del av ett långsiktigt arbete kommer Clear Channels skyltar i Stockholm visa närmaste akuthärbärge vid minus sju och kallare.


Ämnen i artikeln:

Clear Channel

Stockholm stad har beslutat att vid temperaturgränsen minus sju grader ska staden tillsammans med kyrkor och ideella hjälporganisationer öppna akuthärbärgen för personer som inte omfattas av socialtjänstens insatser. Det har dock under åren varit svårt att få ut infomation om akuthärbärgerna i tid till de 7247 personer i Stockholm (enligt Socialstyrelsen förra året) som är hemlösa. Detta vill Clear Channel i ett nytt projekt hjälpa till med genom att låta sina digitala skyltar visa adressen till närmaste akuthärbärge eller värmerum. Via skyltarna hoppas man även kunna informera och mobilisera volontärer, samt samla in filtar och kläder.

Nödsystemet kommer vara aktivt i hela Stockholms innterstad, med ett särskilt fokus på nyckelplatser såsom Odenplan, T-Centralen, Medborgarplatsen och Stureplan. Som del av projektet lanseras även en hemsida, där information samlas om akuthärbärgen och sovplatser. Projektet har intierats tillsammans med Stadsmissionen och organisationen Ny Gemenskap.

– Våra reklamskyltar finns överallt där människor rör sig och genom tekniken kan vi ta fram lösningar som kan bidra till att hjälpa människor i nöd. Detta är något vi ser som en naturlig del i vårt arbete med att skapa värden i de städer vi verkar i, säger Ola Klingenborg, Nordeuropachef på Clear Channel, i ett pressmeddelande.

I slutet av februari ska projektet utvärderas. Om det fungerar kan det börja spridas till andra städer.

– Vi funderade på hur vi kan använda vår teknik och infrastruktur för att göra skillnad. Funkar det och om det har varit uppskattat så finns inget hinder för att kopiera det till andra städer säger David Klagsbrun, pressansvarig på Clear Channel, till TT.

Konceptet är utformat tillsammans med Prime.

Ämnen i artikeln:

Clear Channel

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.