Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Comhem hotas av stämning om de släpper in TV4

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

TV3 och Kanal 5 hotar att stämma Comhem om de släpper in TV4:s nya kanal i sitt nät, skriver Dagens Industri. Frågan har väckts efter att TV4:s vd Jan Scherman till Resumé bekräftat att den nya kanalen kommer att få en "kraftfull distribution och nå en bred publik".


I går, torsdag, avslöjade Resumé att TV4:s nya planerade sportkanal kommer att bli mycket mer än bara en sportkanal. Kanalen kommer att innehålla såväl serier som dokusåpor riktade mot ungdomar. En programbild som riskerar att slå hårt mot TV3 och Kanal 5 om TV4 får den breda distribution som Jan Scherman utlovar.Reaktionerna har inte låtit vänta på sig och nu riskerar Comhem att få en stämning i hundramiljonersklassen på halsen om man öppnar upp för den nya kanalen.- Om de släpper in TV4 i sitt grundutbud så bryter de mot en rad EU-regler, säger Petter Nylander, vd på TV3, till Dagens Industri.- TV 4 är en domninerande aktör på tv-marknaden och Comhem har 1,4 miljoner hushåll av totalt 1,9 miljoner på kabel-tv-marknaden. Om två så dominerande spelare har något på gång ihop så hävdar vi att de måste flagga i Bryssel för ett samarbete.Ärendet ligger nu hos MTG:s jurister som förbereder en stämning om samarbetet mellan TV4 och Comhem blir verklighet. Enligt DI har även Kanal 5 samma planer.

Henrik Axelsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.