Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Coop får fortsätta sälja Converse

Publicerad: 15 maj 2013, 11:11

Coop fortsätter sälla All Stars trots Converse protester

Tingsrätten har beslutat låta Coop fortsätta att sälja Converse-skor, trots att det amerikanska bolaget begärt att förläljningen ska stoppas. Och Coop hävdar nu att man är helt säker på skornas äkthet.


Ämnen i artikeln:

ConverseCoop

Efter att Converse anmält Coop för att sälja pirattillverkade skor, har tingsrätten nu fattat sitt beslut. Converse krävde i sin anmälan att Coop omedelbart skulle tvingas upphöra med försäljningen, men den amerikanska skotillverkaren fick inget gehör för sitt krav.

Däremot har tingsrätten bestämt att Coop ska redovisa all dokumentation om skornas äkthet.

– Det är kronofogden som ska handha det hela och så fort de hör av sig är vi beredda att lämna över alla dokument vi har, säger Coops informationschef Kristoffer Myrevik. Men vi är inte ett dugg oroliga. Vi är helt säkra på skornas äkthet.

Enligt Kristoffer Myrevik kommer skorna från en betrodd leverantör som visat ordentlig dokumentattion som styrker att det handlar om äkta Converse-skor. Coop har också genomfört en produktundersökning och jämfört med Converse-skor från andra leverantörer.

– Jag vill inte spekulera kring vilka bevekelsegrunder Converse har för att göra så här, säger Kristoffer Myrevik. Men vi säljer skorna för mellan 399 och 499 kronor, beroende på modell och det är betydligt billigare än andra butiker. Som butik väljer man ju själv vilka marginaler man vill ha på sina varor.

Kommer ni att fortsätta sälja Converse-skorna i era butiker?

– Hade vi känt minsta tveksamhet om äktheten hade vi dragit in dem. Men det gör vi inte, så skorna kommer att finnas kvar.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

ConverseCoop

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.