Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Core Designs prisutdelning ställs in

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Reklamföbundet tvingas ställa in seminariet och prisutdelningen till årets Core Design-tävling. Bara 20 anmälningar kom in till förbundet som hade behövt 50 till för att kunna genomföra evenemanget.


- Det är tråkigt. Vi behövde 70 anmälningar för att kunna genomföra det, säger Henri Pagot, informationschef på Sveriges Reklamförbund.- Förra året var det över hundra närvarande och det är svårt att veta vad det beror på. Men det kan vara att det är ett annat ekonomiskt läge i år eller att man förra året inte visste vilka som hade vunnit före prisutdelningen.Saab vann årets finaste pris i designtävlingen. Det som heter Grand Prize. Totalt deltog 160 bidrag varav 35 procent kom från utlandet. Under tävlingens första år, i fjol, var antalet tävlande cirka 200. Så antalet tävlande har minskat även om det utländska inslaget har ökat i år.Seminariet och prisutdelningen som nu ställs in var schemalagt till nu på torsdag och programmet bestod av föredrag från tävlingens vinnare som skulle berätta om sina vinnande case. Dessutom skulle ett föredrag av tyske Erik Spiekmann ha hållits. Han är grundare av Meta Design, Tysklands största designbyrå. Bakslaget för årets tävling ska dock inte behöv påverka tävlingens framtid alltför mycket.- Det är omöjligt att svara på. Vi får se hu vi skall göra för att det inte ska bli så här. Nu har vi två års erfarenhet och vi får anlysera dem och se skillnaden mellan dem, säger Henri Pagot- Tanken är att tävlingen ska bli större och dra in mer pengar.

Henrik Axelsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.