Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Crispin Porter & Bogusky köper Daddy

Publicerad: 11 juni 2009, 11:20

Crispin Porter & Bogusky köper Daddy! Byrån döps om till Crispin Porter & Bogusky Europe och blir en hub för fortsatts europeisk expansion. –   Det är en glad dag, säger Gustav Martner som tillsammans med Jonas Hedeback och Björn Höglund grundade Daddy för nio år sedan.


Ämnen i artikeln:

Daddy

Från vänster till höger: Alex Bogusky, Björn Höglund, Gustav Martner, Jonas Hedeback, Susanna   Glenndal Thorslund, Winston Binch, Chuck Porter, Magnus Brodd

Daddy och Crispin Porter & Bogusky har jobbat tillsammans under flera års tid.
– Utan att avslöja några detaljer kan man väl säga att det här har växt fram, säger Gustav Martner.

Varför tar ni det här steget?

–Det finns ingen annan byrå i hela världen som vi hellre skulle vilja vara en del av. De har en exceptionell syn på reklam och en lika exceptionell filosofi som byrån vilar på.  De har valts till årets bästa byrå nio år i rad. De går alltid sin egen väg. När de förklarade att de ville köpa en webbyrå i Göteborg för att bygga ett europakontor kändes det precis i linje med hur de brukar jobba för att förändra spelplanen.

Ni får rollen som hubb för Europa, vad innebär det?
– Vi får motsvarande funktion som deras produktionsdel i Boulder. (Boulder, Colorado, huvudkontoret ligger i Miami reds anm) Vi ska fungera som kreativt kraftcentra, med möjligt att skicka ut medarbetare till olika länder.

På Crispin Porter & Bogusky i Miami har man en tv-monitor som visar hur de jobbar i Boulder, som ligger i en annan tidszon. Kommer ni att få en likadan i Sverige?
–Det kan du ge dig fan på!

Hur mycket stålar får ni?
–Det är inte officiellt.

Blir ni rika?
–Bygger man en byrå med sina bara händer så skänker man självklart inte bort den.

Hur länge är ni inlåsta?

– Det är inte heller officiellt. Men vi har ingen earn out. Vi har vissa åtaganden.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Daddy

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.