Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

CSI plankar svenske stjärnregissören

Publicerad: 2 oktober 2009, 07:10

Svenske regissören Adam Berg har hyllats för filmen Carousel för Philips och somras fick han ett Grand Prix vid Cannes Lions.
Men nu har han kanske fått ett ännu större erkännande: amerikanska tv-serien CSI har plankat hans film i en trailer inför nya säsongen.


Ämnen i artikeln:

Adam Berg

TribalDDB Amsterdam och Adam Bergs film för Philips nya tv-format har redan blivit en reklamfilmsklassiker. Tekniken i filmen och handlingen om clownerna som skjuter sig ut från ett sjukhus har hyllats sedan filmen hade premiär i våras. Vid Cannes Lions fick filmen ett Grand Prix.

Därför är det kanske inte oväntat att Adam Bergs film kopieras. För det är vad amerikanska tv-bolaget CBS har gjort inför kommande säsongen av succén CSI Las Vegas. I en trailer har man använt samma teknik och upplägg som i Carousel men utan den filmens dramaturgiska loop. Filmen är bara avsedd för den amerikanska marknaden och finns ännu inte på Youtube men den finns tillgänglig på Shots
Vem som har gjort CSI-filmen är inte känt men Neil Dawson på DDB försäkrar för Shots att ingen som är inblandad i Carousel är inblandad. Men han är inte direkt upprörd över att en av USA:s mest framgångsrika tv-serier har plankat deras film.

– Det är extremt smickrande men visar också kraften i kreativiteten. För att citera Bill Bernbach: Creativity can make one ad do the work of ten.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Adam Berg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.