Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Cykelstriden fortsätter – Clear Channel genomför blixtkampanj

Publicerad: 25 oktober 2018, 09:35

Clear Channel lobbar för förlängning av lånecykelavtalet med Stockholms stad.


Ämnen i artikeln:

Stockholms StadClear Channel

I september förra året rapporterade Resumé att Clear Channel förlorat avtalet gällande lånecyklar i Stockholms stad till JCDecaux. Efter flera överklaganden drog dock upphandlingen ut på tiden, vilket gjorde att Clear Channel fick ha kvar sitt system till oktober i år.  Nu ett år senare meddelar Stockholm stad att ytterligare förlängning av det gamla avtalet med Clear Channel går emot lagen. Detta innebär i praktiken att Clear Channel inte längre får reklamplats i utbyte mot lånecyklarna vilket troligen medför att Clear Channels lånecyklar plockas bort. Clear Channel själva menar att det inte alls skulle vara olagligt att förlänga avtalet.

– Vår uppfattning skiljer sig från Stockholms stad. Vi har låtit duktiga advokater och ledande experter såsom professor Lars Henriksson vid Handelshögskolan titta på detta och deras slutsatser är att det är tillåtet att förlänga avtalet. Det är anmärkningsvärt att man inte vill förlänga utan att det finns ett nytt system på plats, säger David Klagsbrun, pr- och kommunikationschef på Clear Channel, till Dagens Media.

Clear Channel genomför nu en blixtkampanj för att få Stockholms stad att ändra sig, där man från och med kl. 8 i morse, via en webbsida genom några knapptryck, kan maila Daniel Helldén, trafikborgarråd vid Stockholms stad och meddela att man vill ha kvar cyklarna.

– Vi hade våra aningar om att Stockholms stad inte skulle förlänga avtalet. När de kommunicerade så tydligt i ett pressmeddelande, som vi menar innehåller vissa felaktigheter, kände vi att det var bråttom att komma ut och informera allmänheten om hur det egentligen ligger till. Daniel Helldén har själv meddelat oss att hans mejlbox har kraschat. Det visar att det finns ett uppenbart stöd från folket, säger David Klagsbrun, pr- och kommunikationschef på Clear Channel till Dagens Media om kampanjen.

Vidare beslöts det i augusti i år att förra årets nya upphandling, där JCDecaux vann avtalet, ska göras om efter beslut i förvaltningsrätten eftersom det anses att avtalstiden varit för lång.

– Förvaltningsrätten hade flera argument mot upphandlingen, men valde att fokusera på avtalstiden som de beslutade var för lång. JCDecaux överklagade då till kammarrätten och nu måste vi först vänta och se om det får prövningstillstånd. Därefter måste vi vänta på Kammarrättens beslut och när det blir vet vi inte, säger Johan Sundman, projektledare på trafikkontoret i Stockholms stad, till Dagens Media.

– Upphandlingen kommer att göras om och det är bara att hoppas på att det sker så snart som möjligt. Vi står startklara med ett fint elcykelssystem till stockholmarna som vi har utvecklat ända sedan vi vann upphandlingen, berättade Malin Otterström Heljeberg på JCDecaux till Dagens Media i samband med att de överklagade beslutet i augusti.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.