Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dackevall säljer Auto Motor & Sport till Hjemmet Mortensen

Publicerad: 7 februari 2008, 11:06

Hjemmet Mortensen köper en aktiemajoritet, 51 procent, i tidningen Auto Motor & Sport; Europas största och ett av Sveriges största motormagasin.


Auto Motor Sport får ny ägare

Motorjournalisten Gunnar Dackevall, vd för R&D Media AB, har tillsammans med Lars Rosén drivit tidningen i Sverige sedan 1994. Per Kjellander, vd Hjemmet Mortensen, ser köpet som ett viktigt komplement till förlagets övriga motortidningar, där bland annat Classic Motor, Wheels och Svensk Motorsport  ingår.
– Köpet ligger i linje med vår strategi att befästa vår position som Sveriges ledande förlag inom specialmedier. Auto Motor & Sport är ledande inom nybilsegmentet.
– Dessutom har tidningen en mycket levande sajt med cirka 70 000 unika besökare i veckan, säger Per Kjellander.

Hjemmet Mortensen driver redan Auto Motor & Sport i Norge.
– Vi räknar med att hitta ytterligare samarbeten och synergier, säger Per Kjellander.

Gunnar Dackevall och Lars Rosén driver förlaget vidare, och i samband med köpet bildas en svensk/norsk redaktion där Alrik Söderlind fortsätter som chefredaktör för tidningen.

– Ägarkonstellationen är idealisk plattform för att utveckla varumärket i alla medier, säger Gunnar Dackevall i en kommentar.

Auto Motor & Sport kommer ut i 26 utgåvor per år, med en upplaga på 21 100 exemplar.
Motortidningar har i senaste Orvestomätningarna visat mycket skiftande resultat, många breda tidningar tappar läsare medan nischade tidningar klarar sig bättre.
– Det vi framför allt ser är en omfördelning av läsande till nätet, och vi vill självklart vara med i den processen. Inte minst stärker Auto Motor & Sport vår position på nätet ytterligare.

Hur mycket betalar ni?
– Det berättar jag inte, säger Per Kjellander.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.