Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dagens Industri drar sig ur Skottland

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Dagens Industri lägger ner sin skotska systertidning Business a.m. efter förluster på närmare 300 miljoner kronor. DIs vd Hasse Olsson bekräftar nedläggningsplanerna, men vill i övrigt inte kommentera.


Business a.m. startades i september 2000, bara några veckor innan världens börser började säcka ihop. Den tionde tidningen i den framgångsrika DI-familjen blev därför det första verkliga misslyckandet.På två år har Business a.m. bara lyckats nå en upplaga på drygt 10 000 ex och annonsförsäljningen har heller inte nått de utstakade målen. Trots sparpaket har kostnaderna för satsningen passerat 250 miljoner kronor och kan landa på 300 miljoner innan äventyret är över.DIs vd Hasse Olsson bekräftar att Business a.m. ska läggas ner, men säger:- Jag tänker inte säga något. Det pågår förhandlingar, det är en känslig process som jag inte tänker störa.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.