Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Dalademokraten: "Fichtelius bör avgå"

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Resumés avslöjande om Erik Fichtelius har gett ekoeffekt i övriga Sverige. Dalademokraten kräver Fichtelius avgång och Svenska Dabbladet skriver att SVT:s trovärdighet är i fara.


Erik Fichtelius kritiseras hårt på ledarsidor i svenska medier. Nyheten om att han i hemlighet dokumenterat statsminister Göran Persson hotar SVT:s trovärdighet, enligt vissa.Anders Jonsson, politisk skribent i Svenska Dagbladet skriver: Blotta misstanken att någon tar hänsyn till makten skadar trovärdigheten i nyhetsrapporteringen. Göran Persson kunde ju lätt ha avbrutit samtalen om Fichtelius sagt något som han uppfattat som misshagligt."Å andra sidan framstår de närmast metafysiska uttalanden av typen "Jag tror nog att Göran Persson resonerar ungefär så här" som Erik Fichtelius emellanåt levererat nu i ett förklarat skimmer."Dalademokraten går ett steg längre och kräver Fichtelius avgång. Under rubriken "Erik Fichtelius bör avgå", skriver ledarskribenten Robert Sundberg:"Ja, så har vi åter fått en så kallad "affär". Men det kanske ändå inte kommer att framställas som en sådan, för det handlar den här gången inte om någon socialdemokrat eller fackföreningsledare, utan om en journalist."? "Något "drev" för att journalistkollegan Erik Fichtelius ska avgå lär vi däremot inte få se, men nog är hans trovärdighet som oberoende granskare skadad."Piteå-Tidningen, Norra Västerbotten, Barometern, Norrbottens-Kuriren, Hallandsposten, Blekinge Läns Tidning, Smålandsposten, Sundsvalls Tidning, Göteborgs-Posten, Dagens Nyheter, Aftonbladet, Östersunds-Posten, Nyhet.nu, Östgöta Correspondenten, Elfsborgs Läns Allehanda, Gefle Dagblad, Falu Kuriren, Upsala Nya Tidning, Länstidningen Södertälje och Sydsvenska Dagbladet är några av de papperstidningar som idag har nyheten om Erik Fichtelius. Igår togs dessutom frågan upp ibland annat P1 och SVT."Tv-reporter kritiseras för dubbla roller", "Erik Fichtelius på dubbla stolar", "Fichtelius får kritik för dokumentär", "Tv-man i blåsväder om Göran Persson" och "Fichtelius ljög om sina möten med Persson", är ett axplock av rubriker ur svenska medier idag.

Andreas Johansson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.