Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Danska regeringen flirtar med byrånätverken

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Den danska regeringen vill att Köpenhamn ska vara bas för de internationella byrånätverkens nordiska verksamheter. Därför har man bett det danska finansdepartementet att utreda vilka skattelättnader man kan ge nätverken för att locka dem till den danska huvudstaden, skriver Adageglobal.


Att arbeta över gränserna och att se norden som en marknad är något som allt fler byråer och reklamköpare pratat om i år. I den processen blir det förstås en kamp om vilket land och vilken stad som ska fungera som bas. Nu vill alltså den danska regeringen att Köpenhamn ska vara det givna valet för byrånätverken.- Den viktigaste ingrediensen i vårt uppdrag är att se hur mycket intresse det finns hos internationella reklambyråer för att arbeta från Köpenhamn, att centralisera sin nordiska verksamhet hit och att göra pan-nordiska kampanjer härifrån, säger Lars Jensen som arbetar med uppdraget för finansdepartementets räkning till Adageglobal.Departementet poängterar dock att alla eventuella förmåner som kan erbjudas till byråer och liknande först måste godkännas av konkurrens- och skattemyndigheter både på dansk nivå och EU-nivå.

Henrik Axelsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.