fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Därför kan tv-bråket få en snabb lösning

Publicerad: 21 april 2015, 05:31

TV4 och Com Hem förnekar att de befinner sig på kollissionskurs

Com Hem och TV4 tonar ned den påstådda konflikten, Kinneviks styrelseordförande Christina Stenbeck flyttar hem till Sverige facket anklagar Marieberg Media för att mobba bort sina anställda. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Apple WatchCom HemNew York TimesSVTTV4GoogleKinnevikMarieberg Media

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Com Hem och TV4 tonar ned konflikten
Just nu pågår förhandlingar mellan TV4 och Com Hem om vilka av tv-bolagets kanaler och tjänster som ska ingå i distributörens paket och till vilket pris. Så väl Dagens Media som Dagens Industri har den senaste veckan rapporterat att TV4 planerar att säga upp avtalet med Com Hem. Orsaken ska vara att den nya tjänsten Tivo inte har levererat de tittarsiffror som Com Hem har lovat. Att förhandlingarna är nära ett sammanbrott förnekas nu av både Com Hem och TV4.  

– Vi har ingen anledning att tro att det inte kommer finnas samma kanaler i Comhems utbud även framöver, säger TV4:s distributionschef David Österlund till Aftonbladet.  

– Det finns ingen konflikt. Vi har en dialog och vi har en gemensam målsättning om att vi ska komma överens, säger Comhems presschef Fredrik Hallstan till tidningen.

Christina Stenbeck flyttar hem
Kinneviks ordförande och storägare Cristina Stenbeck flyttar från London till Stockholm, skriver Dagens Industri.  
– Vår flytt är ett resultat av ett personligt beslut att tillbringa mer tid i Sverige, bygga en starkare bas för våra barn att känna sig svenska och börja komma i kontakt med en viktig del av deras arv, säger hon till tidningen.

Marieberg Media anklagas för att mobba sina anställda
Ledningen på Bonniers bemanningsföretag Marieberg Medias ska ha hotat flera journalister med uppsägning om de inte tackat ja till avgångsvederlag, som legat på upp till sex månadslöner. Ett antal journalister tackade ja till avgångsvederlaget, av rädsla eller av ilska över behandlingen. Det framgår av journalistklubbens verksamhetsberättelse för 2014 som tidningen Journalisten har tagit del av.

Under rubriken "Företaget mobbar ut medarbetare och bryter mot Las" skriver klubbstyrelsen:

"Företaget har under året använt sig av smutsiga metoder i försök att göra sig av med medarbetare som man av olika, dåligt underbyggda, anledningar inte vill ha kvar i företaget."

Marieberg Medias verksamhetschef Tobias Hellström förnekar att anställda har pressats att sluta.

– Vad jag tror ligger bakom detta är att vi som bemanningsföretag har många samtal med anställda, mer än vad man har på ett vanligt företag, säger han till Journalisten.

Google trappar upp kapprustningen mot Apple Watch
Google har lanserat en uppdatering av sitt operativsystem för wearablen Android Wear. Uppdateringen är den största på plattformen hittills, enligt Swedroid och många experter menar att Google nu tar sikte på Apple Watch med de många nya funktionerna.

E-handeln dåligt rustad inför "mobilgeddon"
I dag ändrar Google sin sökalgoritm för att ge en fördel till webbsidor som är anpassade till mobiler och surfplattor. "Mobilegeddon", som uppdateringen kallas, är en av de största förändringarna i Googles söksystem på flera år. Bara två av fem svenska e-handelsbolag är förberedda. Det visar Postnords e-handelsbarometer som Dagens Industri har tagit del av.

New York Times tar hem tre Pulitzers
I går kväll tillkännagavs årets mottagare av det prestigefyllda Pulitzerpriset New York Times blev storvinnare med tre priser. Redaktionen vann bland annat i kategorin internationell journalistik för sin bevakning av ebolaepidemin i Västafrika. Tidningens frilansfotograf Daniel Berehulak prisades också för samma arbete. Rapporterar TT.

SVT sänder Prins Carl Philips bröllop
SVT har förvärvat sändningsrättigheterna till Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist bröllop den 13 juni.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev