Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

De blir Spotifys nya globala mediebyrå

Publicerad: 16 augusti 2017, 05:52

Foto: Wikimedia Commons

De blir Spotifys nya globala mediebyrå, ICA startar digital innovationshubb och Sjöräddningssällskapet gör "intressanta fynd" i sökandet efter Kim Wall. Det och mer i dagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

SpotifyInstagramKim WallDonald Trump Jr

UM blir Spotifys globala mediebyrå

Sent igår kväll stod det klart att Universal McCann (UM) blir Spotifys nya globala mediebyrå. Varken UM eller Spotify har velat uttala sig om samarbetet men enligt AdWeek knep UM uppdraget framför både Vizeum och Zenith Optimedia. Spotify har dock bekräftat att man inlett ett samarbete med UM men vill inte specificera i vilken utsträckning samarbetet gäller. Enligt analysbolaget COMvergence spenderar Spotify årligen omkring 40 till 50 miljoner dollar på medieköp.

ICA ska digitaliseras – startar innovationshubb
För att snabbare kunna utveckla digitala tjänster till ICA Gruppens olika bolag startar koncernen innovationshubben ICAx. Hubben ska arbeta med digitala utvecklingsprojekt och strategiska samarbeten med andra digitala företag, eventuellt kommer de även att förvärva andra bolag. Målet för ICAx är att producera tre till sex projekt om året.

– Genom att skapa en separat enhet som fokuserar på innovation och utveckling samt strategiska digitala samarbeten med andra företag, kan vi snabbare utveckla tjänster som förbättrar vårt kunderbjudande. Vi är beredda att göra betydande investeringar för att ta fram tjänster som skapar kundfördelar, säger Per Strömberg, vd för ICA Gruppen, i ett pressmeddelande.

"Intressant fynd" i sökandet efter Kim Wall

Frivilliga medlemmar från Sjöräddningssällskapet har gett sig ut i Öresund för att hjälpa till i sökandet efter den försvunna journalisten Kim Wall. Sent igår kväll gjorde sjöräddningen ett "intressant fynd" utanför Köpenhamn.
– Jag kan tyvärr inte gå in på vad men det är något vi bedömde som intressant som vi lämnat till danska polisen, säger Fredrik Winblad, stationsansvarig, till Expressen.

Den 10 augusti försvann den svenska journalisten Kim Wall då hon befann sig ombord på danske Peter Madsens ubåt. Efter försvinnandet misstänks Madsen ha sänkt ubåten med flit. Han är i nuläget häktad av dansk polis misstänkt för att ha orsakat Kim Walls död genom oaktsamhet.

Instagram får "trådade" kommentarer
Precis som på Facebook kommer Instagram i framtiden att få "trådade" kommentarer, det rapporterar The Verge. Istället för att kommentarerna visas i ett vanligt flöde kommer användare i framtiden att kunna svara på specifika kommentarer, något som ska göra kommentarsfälten mer överskådliga.

Donald Trump kräver ut 1,3 miljoner IP-adresser

Det amerikanska justitiedepartementet kräver att ett webbhotell skall ge ut 1,3 miljoner IP-adresser tillhörandes användare på en Trumpkritisk hemsida. Enligt Forbes vill administrationen använda IP-adresserna för att spåra upp demonstranter. Mark Klamberg, docent och lektor i folkrätt vid Stockholms universitet, säger till Ekot att kravet är ett hot mot yttrandefriheten samt att det kan "få en kylande effekt på människors vilja att uttrycka sina åsikter".

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.