Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

De börjar blogga om sociala medier på Resumé

Publicerad: 30 januari 2017, 12:29

Anna Olivemark och Natalie Eriksson.

Anna Olivemark från DDB och Natalie Eriksson på The Amazing Society startar Sociala bloggen hos Resumé. Här kan du läsa det senaste och viktigaste om de sociala kanalerna.

Ämnen i artikeln:

Sociala medierDDB StockholmResuméBloggarThe Amazing Society

FT

Fredrik Thambert


Berätta lite om er själva – vilka är ni?
– Jag heter Natalie och arbetar som projektledare på digitalbyrån The Amazing Society. Utöver det så skriver jag på min första bok vilket känns himla spännande. Förutom jobb då: jag älskar mat och tänker att 2017 är året då jag lever ut matdrömmar och är ute i naturen mer. I oktober paddlade jag kajak för första gången i vuxen ålder och blev HELT förälskad. Så, om någon behöver en rookie till paddelkompis finns jag här.

– Jag heter Anna och är sociala medier-ansvarig på DDB Stockholm. Jag är med i osunt många kattgrupper på Facebook (älskar kattklipp, katter är de sanna kungarna och drottningarna av internet) och så tjatar jag alltid om Snapchat (för att det är den roligaste kanalen just nu). Förutom att konsumera kattklipp sysslar jag med allt från sociala medie-strategier, producerar innehåll och försöker hänga med i de senaste trenderna.

Vad är syftet med bloggen?
– Som privatpersoner älskar vi sociala medier. I våra jobb är det kanaler där vi kan skapa reellt värde för våra kunder. Syftet med bloggen är att fånga båda dessa världar.

Vad kommer ni att skriva om?
– Det kommer att bli högt och lågt. Hur marknadsföring online kan driva köp offline, hur man vet om en digital satsning är lyckad eller inte och, självklart, reflektioner av de memes som din målgrupp älskar just nu.

För vilka skriver ni den?
– Människor på marknadsavdelningar som vill ligga i framkant digitalt samt alla personer som spänt väntar på att få se vad som blir nästa Salt Bae. Vi skriver för alla som älskar sociala medier. Kanske inte för Trump, men han älskar ju bara Twitter.

Varför bör man följa er blogg?
– För att få koll på det senaste inom ett område som bara fortsätter att växa.

Läs det första inlägget "Om Facebook och fejknyheter på frammarch" här.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev