Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

De dömer i årets Spinn

Publicerad: 29 augusti 2019, 14:24

Den 28 november är det dags för den sextonde upplagan av Spinngalan. I årets jury hittar vi några av Sveriges största marknadschefer och pr-experter. Dessutom har man lagt till tre nya kategorier.


Ämnen i artikeln:

SpinnSpinngalan

Spinngalan har sedan 2004 anordnats av pr-byråernas branschorganisation Precis. I år hålls tävlingen den 28 november på Vinterträdgården Grand Hotel i Stockholm och tävlingens inlämning öppnar den 1 september.

Nu presenterar Spinngalan juryn som kommer att bedöma de tävlande bidragen. Jurygruppen leds av Åsa Jamal, kommunikationsdirektör på Telia, och innehåller några av Sveriges största profiler inom kommunikation och pr.

– Det görs otroligt mycket bra PR- och kommunikationskampanjer i Sverige. Jag ser verkligen fram emot att gräva ner mig i de allra bästa tillsammans med årets kompetenta jurygrupp. Med analytisk skärpa från Handels, färska ögon från förra årets rookie och ett gäng välbekanta PR-profiler och erfarna köpare i juryn räknar jag med spänstiga diskussioner när vi ska kora årets vinnare, säger Åsa Jamal i ett pressmeddelande.

Inför årets upplaga har Spinn dessutom valt att lägga till tre nya kategorier: årets etablerande av expertroll, årets internationella kampanj och årets realtidskampanj. Kategorierna årets content marketing och årets sociala medier-kampanj har dessutom slagits samman.

– Med ett medielandskap som förändras kontinuerligt måste vi anpassa utformandet av Spinngalan för att tävlingen ska spegla branschen. De nya kategorierna känns som självklara tillskott och vi hoppas att de ska få ännu fler att vilja vara med och tävla i årets upplaga av Spinn, Kaj Flick, generalsekreterare på Precis.

Årets jury består av:
Åsa Jamal, Telia Company, ordförande
Alex Mason, Cision
Axel Lagerbielke, Spotlight PR
Bella Goldman, Lidl
Dicran Sarafian, Läkarmissionen
Erik Modig, Handelshögskolan
Jonas Persson, JMWGolin
Malin Selander, SATS
Rolf van den Brink, Dagens Opinion
Sarah Larsson Bernhardt, SKF
Åsa Elm, MTR

Årets kategorier är:

Årets bästa kampanj*
Årets konsumentkampanj
Årets etablerande av expertroll
Årets business to business
Årets samhällsinformationskampanj
Årets integrerade kampanj
Årets Internationella kampanj
Årets varumärkesbyggare
Årets non-profit
Årets content/sociala mediekampanj
Årets innovationskampanj
Årets realtids-kampanj
Årets rookie** (Utses av juryn bland samtliga inskickade bidrag)
Årets kund* (Utses av Precis styrelse)

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

SpinnSpinngalan

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.