fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

De förlorar mest på Kanal Lokals konkurs

Publicerad: 4 mars 2009, 13:26

Kanal Lokals konkursbo innehåller totalt skulder på runt 25-30 miljoner. De stora förlorarna finns i distributionsledet: Teracom och Com hem. Tre lokala tillstånd ligger utanför konkursen. – Vi har vissa planer kring dem, men mer vill jag inte säga just nu, säger Anders Lundmark, Kanal Lokals grundare.

Ämnen i artikeln:

Kanal Lokal

PW

Peter Willebrand


Anders Lundmark.

Kanal Lokals konkurs är uppdelad på fyra lokala bolag: Östergötland, Skåne, Göteborg och Stockholm.
Även moderbolaget Lokal-TV Nätverket är satt i konkurs, och bidrar enligt bouppteckningen för merparten av de totala skulderna: med krav på drygt 15 miljoner kronor.

Som jämförelse kan nämnas att Kanal Lokals största lokala verksamhet, den  i Göteborg, redovisar närmare 7 mkr i skulder.

Enligt bouppteckningen finns de stora fordringsägarna inte oväntat inom distributionsledet. Båda Com hem och Teracom har mångmiljonkrav på konkursboet.

Håkan Ramsin.

Tre lokala sändningstillstånd, Småland, Dalarna och Norrland, ligger utanför konkursen.
– Vi har vissa planer kring dem, men mer vill jag inte säga just nu, säger Anders Lundmark, Kanal Lokals grundare.

Riskkapitalbolaget Provider har genom åren plöjt ned stora summor i bolaget och tillhör förstås också stora förlorarna i konkursen.
– Vi kommer att föra samtal med grundarna om fortsättningen, säger Providers Håkan Ramsin, som också var styrelseordförande för Kanal Lokal.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev