Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

De gör drömintervjun med Victoria

Publicerad: 10 juli 2013, 07:24

Den lilla tidningen Medi@boom, som görs helt av begåvningshandikappade och multihandikappade journalister, får den enda födelsedagsintervjun med kronprinsessan Victoria.


Ämnen i artikeln:

Victoria

Som enda tidning har de elva journalisterna på Medi@boom lyckats få en intervju med kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag.

– Det är andra gången vi får en intervju med henne, det känns ju gott förstås, säger Madeleine Andersson, ledare för studiecirkeln Medi@boom till tidningen Expressen.

Första gången Medi@boom intervjuade kronprinsessan var 2004 och redaktionen började bearbeta hovet redan förra året. För några veckor sedan kom beskedet att redaktionen bjuds in till Solliden på söndag för att fira "Victoriadagen" och göra sin intervju.

Den elva man starka redaktionen håller som bäst på att ta fram en fråga var.

Medi@Boom är en tidning som görs av ungdomar och vuxna med funktionshinder. Den startades i Karlskrona år 2001 med grundtanken att människor med funktionshinder ska få en röst i samhället.

Idag jobbar elva  reportrar på redaktionen som träffas en gång i veckan. Projektet bedrivs som en studiecirkel och är ett samarbete mellan Handikappförvaltningen i Karlskrona Kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, Human Touch och FUB.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Victoria

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.