Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

De ska utse årets Kycklingstipendiater

Publicerad: 18 mars 2019, 11:56

David Orlic, Gaioo Phunwut, Ori Mace, Emma Eriksson, och Jeremy Phang.

Foto: Niklas Palmklint

Här är juryn som ska utse årets vinnare av Kycklingstipendiet.


Varje år väljs ett antal välrenommerade kreatörer för att kora branschens vassaste talanger i Kycklingstipendiet.

I år blir det Ori Mace, managing director på Acne, Jeremy Phang, art director på Åkestam Holst, Gaioo Phunwut, art director på BVD, David Orlic, vice vd och innovationschef på Prime Weber Shandwick, samt Emma Eriksson, art director på Forsman & Bodenfors, som kommer utse vinnarna.

Kycklingstipendiet instiftades av Sveriges Kommunikationsbyråer med syfte att uppmuntra nya och begåvade kreatörer att utvecklas inom sitt område. Stipendiaterna får 20 000 kronor vardera och stipendiet kan sökas av de som studerar eller har varit verksamma inom exempelvis reklam, pr och design i mindre än tre år.

– Det är primärt att vi fyller på branschen med nya perspektiv om hur kreativitet kan kommuniceras och jag är så glad över att vi kan lyfta branschens nykomlingar på galan som utmanar både skrivna och oskrivna regler och hjälper till att föra svensk kommunikation framåt. Ur ett branschperspektiv är Kycklingstipendiet en sådan otroligt fin utmärkelse, säger Linda Nilsson, tävlingsansvarig för Guldägget och tf vd på Komm, i ett pressmeddelande.

Kycklingstipendiet delas ut på Guldäggsgalan den 25 april på Stockholm Waterfront Congress Centre.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.